Actualitate

Gâlceavă de început de an şcolar la Runcu Salvei. Copiii au vrut în grădiniţa nouă, directorul şcolii, nu

Supărare mare la Runcu Salvei încă din prima zi de şcoală. Copiii de grădiniţă şi părinţii lor ar fi vrut să înceapă noul an în clădirea cea nouă, inaugurată vara aceasta, dar directorul Şcolii Gimnaziale ”Ioan S. Pavelea”, Ioan Man, nici nu a vrut să audă de aşa ceva. Potrivit primarului Anchidim Pavelea, directorul ar fi ameninţat educatoarea că îi taie orele dacă nu pleacă din noua grădiniţă.

„Sunt foarte supărat şi eu, şi copiii, şi părinţii lor. Azi, în prima zi din noul an şcolar am mers, le-am predat cheile grădinţei noi în speranţa că cei mici vor putea să se bucure de cea mai frumoasă grădiniţă din judeţ. Directorul şcolii, Ioan Man, i-a interzis însă educatoarei Alina Doboca să ţină orele acolo. După ce s-a făcut deschiderea festivă, într-o şedinţă pe care au avut-o  la şcoală, a ameninţat-o că îi taie orele dacă nu merge în vechiul local al grădiniţei, o încăpere insalubră, plină de igrasie, pe care au zugrăvit-o acum, pe ultima sută de metri”, a declarat primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea.

Edilul ne-a spus că a întocmit un contract de comodat pe care l-a înregistrat în două exemplare la secretariatul şcolii. „Am făcut acest contract ca să aibă bază legală şi să deschidă curentul la grădiniţă. Nu ştiu dacă directorul îl va semna sau nu. Eu am dus documentul în două exemplare, am luat număr de înregistrare. Acum, are posibilitatea să facă toate formalităţile, să deschidă curentul la grădiniţă şi să lase copiii să se bucure de ce am construit pentru ei. Este inadmisibil să se ajungă în situaţia în care să ameninţe educatoarea că îi taie orele”,  a mai spus primarul.

În ce priveşte declaraţiile inspectorului general-adjunct Mihai Mureşan care spune că grădiniţa poate funcţiona foarte bine în spaţiile vechi, Anchidim Pavelea ne-a spus că acesta nu are de unde şti. „Nici măcar nu a fost să le vadă. Minte! Spaţiile nu sunt potrivite pentru grădiniţă”, a adăugat edilul.

Anchidim Pavelea spune că au văzut şi părinţii cu ochii lor cum stau lucrurile şi tocmai de aceea au refuzat să intre o bună bucată de timp în vechea grădiniţă. Ulterior, de teama directorului, educatoarea a dus totuşi copiii în vechiul spaţiu, aşteptând ca războiul dintre directorul şcolii şi Primăria Runcu Salvei să se încheie.

Sursa foto: Bistriţa Online

Runcu Salvei 2 Runcu salvei 7 Runcu Salvei 3 Runcu Salvei 4 Runcu Salvei 5 Runcu Salvei 6 Ioan Man Anchidim Pavelea Runcu Salvei

9 comentarii

  • te rog.. cei prea mult strica.. ajungee. numai e cazul sa l tot mediatizezi pe mascariciul asta de primar care reclama pe toata lumea doar pt faptul ca nu se face cum zice el..

    • Doamna Cristiana Sabau, ma raliez si eu parerilor majoritatii colegilor de comentariu: DESTUL CU MEDIATIZAREA MASCARICIULUI. Nu mai scrieti despre acest ,,nimeni” decat atunci cand se va hotara organizarea referendumului de demitere. Multumim!

    • ma sa va fie rusine ca voroviti asa de primar daca nu era el acolo tot la lucrurile alea ramineati..la ..opi–i doamne nu am cuvinte cum sa va numesc…oricum pavelean pe linga primar destoinic este si un brav barbat sanatate lui si spor la munca ….vedeti celor avizati ca este un zeu care vede tot…

  • Eu m-am cam săturat de Pavelea acesta!!! Vorbește despre deschiderea curentului electric, dar oare proiectul acela european cu care se laudă de luni bune nu prevedea și racordările la utilități???? Știre cu iz personal, unde-i poziția directorului de școală pe care nu o văd în articol????

    • D-le Ion, acelui om nu are de ce să-i fie rușine, dar primarului aceluia scandalagiu ar trebui să-i fie!!! În loc să se ocupe de bunăstarea copiilor și a părinților, circulă ca un om fără rost pe la toate ziarele și televiziunile, poate, poate cineva îl va crede, dar din păcate pentru el este cam târziu. De la scandalul cu contabila primăriei de acum câțiva ani, toți știm ce hram poartă. Dacă nu-și poate pune la școală nepoatele sau …………………., nu mai doarme noaptea de grija directorului. Apropo, la primărie contabilă este nepoată-sa, după cum se pare!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS