Actualitate

Rareș Buhai, primul contact cu MIT: ”Totul este foarte bine organizat”

FOTO Rareș Buhai a ajuns în SUA în 22 august, urmând să înceapă cursurile Massachusetts Institute of Technology (MIT) în 9 septembrie.

În tot acest timp au loc o mulțime de activități menite să ne ajute să cunoaștem campusul, să alegem căminul care ni se potrivește cel mai bine, să alegem cursurile pentru primul semestru și așa mai departe”, a spus Rareș pentru Timp Online.

Proaspătul cetățean de onoare al Bistriței nu a avut timp să se plictisească: ”O primă impresie plăcută a fost că la aeroport m-a așteptat un student dintr-un an mai mare, care m-a condus până la căminul unde am fost cazat. După aceea, în prima săptămână am participat la o serie de evenimente dedicate studenților internaționali în care ne-au fost prezentate condițiile legale pentru a sta în SUA, sistemul bancar, sistemul medical, cât și date generale despre cultura de aici. A urmat o săptămână de “orientare”, în care am învățat ce o să presupună studiile la MIT, ce resurse avem la dispoziție, dar în care au avut loc și o mulțime de evenimente pentru a descoperi campusul. Totul a fost foarte bine organizat și gândit chiar să ajute studenții să se descurce și să se acomodeze cât mai bine. Un exemplu interesant din această săptămână a fost faptul că toate căminele au organizat evenimente aproape non-stop pentru ca studenții să le descopere specificul și să-l poată alege pe cel mai potrivit lor”.

Rareș abia așteaptă să înceapă cursurile. ”Legat de partea academică, ce mi s-a părut foarte util este că fiecare student face parte dintr-un grup de îndrumători cu care se întâlnește periodic, format dintr-un profesor și unul sau doi stundenți mai mari, care au rolul, printre altele, de a-l ajuta să-și aleagă cursurile și să-și organizeze orarul, să îi dea sfaturi în caz că rămâne în urmă și să-i stea la dispoziție pentru orice nelămuriri ar avea. Am avut deja o primă întâlnire cu acest grup și sunt mulțumit, chiar mi-au dat niște sfaturi utile legate de cum să abordez acest prim semestru. Acum de-abia aștept să înceapă cursurile”, ne-a mărturisit Rareș.

Multiplu medaliat la olimpiadele naționale și internaționale de informatică, Rareș Buhai (19 ani), absolvent al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, a devenit anul acesta cetățean de onoare al municipiului Bistrița după ce a cucerit a patra medalie de aur consecutivă la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) și a urcat pe locul 2 în Hall of Fame-ul competiției.

Foto 1 și 2: Rareș Buhai la MIT. Foto 3: Căminul unde locuiește Rareș Buhai. Foto 4: Campusul văzut dinspre Boston. Foto 5: Râul Charles care trece pe lângă campus.

1 rares buhai mit sep 15 2 campus rares buhai mit 3 campus mit sua 4 rau campus mit sua

1 comentariu

  • Rares Buhai este elevul salvat de parinti din sistemul corupt din invatamantul bistritean.
    Noroc ca i-a dat Dumnezeu geniu si parintii au stiut sa-l protejeze si sa-l valorifice pe parcursul scolii. Felicitari!De-acum e timpul lui sa arate ce poate.Succes!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS