Actualitate

Ce răspunde Prefectura la acuzaţiile aduse de primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău

După ce primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a acuzat Prefectura că nu a motivat necesitatea organizării referendumului pentru demiterea sa, Instituţia Prefectului a transmis următoare informare:

„Ca urmare a declaraţiilor făcute în spaţiul public de către Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, în legătură cu organizarea referendumului, Instituţia prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud doreşte să informeze opinia publică, cu următoarele aspecte:

Contrar celor afirmate, Instituţia Prefectului a motivat ordinul emis şi a prezentat toate argumentele de ordin juridic, respectiv existenţa unei cereri din partea cetăţenilor din oraşul Sîngeorz-Băi, precum şi numărul de semnături necesare pentru efectuarea unui astfel de demers. Motivele invocate de cetăţeni nu sunt vădit străine de obligaţiile Primarului de a respecta interesele generale ale colectivităţii sau de a-şi exercita atribuţiile ce îi revin.

La momentul emiterii ordinului, Prefectul a avut în vedere în principal şi cu prioritate prevederile legale în vigoare: art. 70 raportat la art. 55 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată cu modificări şi cererea motivată a unui număr de 2875 cetăţeni ai oraşului Sîngeorz-Băi, înregistrată sub nr. IIB/19416/25.09.2017.

Instituţia Prefectului avea responsabilitatea de a verifica ca toate rubricile din listele respective să fie complete, cu toate datele de identificare ale semnatarilor: nume, prenume, data naşterii, locul naşterii, act de identitate (tip, serie, număr), adresa de domiciliu şi semnătura.

În ceea ce priveşte faptul că cetăţenii nu au ştiut ce semnează, vă informăm că, fiecare pagină are următorul titlu:”Lista cetăţenilor cu drept de vot, locuitori ai oraşului Sîngeorz-Băi, care susţin organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi, dl. Traian Ogâgău, motivat de nesocotirea intereselor generale ale colectivităţii” , iar în subsolul fiecare pagini, cei care au întocmit listele şi-au asumat pe propria răspundere, sub semnătură conţinutul acesteia.

Conţinutul fiecărei pagini, sub aspectul completării integrale a tuturor rubricilor, a fost verificată de către compartimentul de specialiate al Instituţiei Prefectului şi au fost intocmite documente constatatoare în acest sens, care au fost depuse inclusiv în instanţă, în dosarul în care se judecă cererea de suspendare a efectelor Ordinului Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi.

Conform legislaţiei în vigoare, cererea de alocare a fondurilor necesare desfăşurării acestui proces electoral, a fost adresată Primarului de către Comisia de organizare a referendumului, nu de către Prefect. Menţionăm că, din această comisie face parte şi reprezentantul Primarului, domnul George Gaftone.

Îi solicităm domnului Primar Traian Ogâgău să precizeze de unde este imaginea cu semnături, publicată pe reţeaua de socializare, deoarece aceasta nu are ca sursă lista celor care susţin organizarea referendumului şi induce în eroare cetăţenii”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.

4 comentarii

    • Mă Aline, mă. Noi vorbim de oi și tu o dai înainte cu caprele. Ce are pârtia de la Bistrița cu referendumul de la Sângeorz-Băi. Scrii ca să te afli în treabă.

  • lasati primarul din sangeorz bai sa -si faca treaba de administrator a orasului . e gospodar , e tanar , e ambitios si poate scoate localitatea din cenusiul in care sta de zeci de ani . nu trebuie sa fie expert in comunicare , sunt altii , sau au fost altii care au vorbit mult si au facut ,,nik ” . trebuie mai multa incredere in traian ogagau nu mai bagati tot felul de strambe despre el ca nu va facut nimic rau personal . traian ogagau e in stare sa aduca reteaua de gaz la sangeorz si statiunea va inflori . toate hotelurile vor fi pline dupa ce vor fi centre spa cu borcut , se vor putea incalzi acele hotele cu gaz si vor fi si alte lucruri bune . dupa ce se tremina lucrarile cu apa si canal am incredere ca si ulitele vor fi asfaltate .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.