Economie

Numărul şomerilor din Bistriţa-Năsăud, în uşoară scădere

Rata şomajului a scăzut cu 0,18% în judeţul Bistriţa-Năsăud, de la 5,6% în luna februarie la 5,42 % la finalul lunii martie. Dintre cei 7.237 de şomeri, cu 235 mai puţini decât în februarie, 3.216 sunt femei şi 4.750 iau indemnizaţie. 2.487 de persoane care nu au job nu primesc ajutor de la stat, iar 3.969 de şomeri au lucrat în sectorul privat.

Rata şomajului feminin este de 4,99%, iar rata şomajului masculin de 5,82%.

Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele: Vaslui (11,20%), Mehedinţi (10,37%), Teleorman (10,08%), Dolj (9,96%), Alba (9,12%), Galaţi (9,11%) şi Buzău (8,37%).

La nivel naţional, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă la finele lunii martie a fost de 492.427 de persoane, cu 17.982 persoane mai puţine faţă de finele lunii anterioare.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, instituţie condusă de Otilia Râpan (foto), organizează vineri,19 aprilie, Bursa generală a locurilor de muncă. Bursa se va desfăşura la Colegiul Tehnic Infoel din Calea Moldovei nr. 20.

În vederea organizării bursei, au fost contactaţi 70 de agenţi economici, iar până acum şi-au anunţat participarea 15 agenţi economici care oferă 49 locuri de muncă vacante.

Principalele meserii pentru care sunt oferite locurile de muncă sunt: croitor, confecţioner îmbrăcăminte, cusător piele şi înlocuitori, pregătitor, sudor, lăcătuş mecanic, frezor, lucrător comercial, agent comercial, mecanic auto, vopsitor auto, tinichigiu auto, bucătar, patiser, brutar, operator prelucrare mase plastice.

 

3 comentarii

 • Cea mai mare cauza a scăderii şomajului este radierea şomerilor din evidenţele AJOFM-ului după ce trec de perioada în care primesc acel şomaj/ajutor de şomaj. Am putea foarte bine şi să ne îmbătăm cu apă călduţă şi să credem că apar locuri de muncă şi că prosperăm!

 • Pacat ca posturile bune, si care cer nivel de cunoastere in domeniu sunt ocupate de unele persoane incompetente( gen fufa din imagine). Mi-as dori sa dau un concurs bazat pe cunostinte cu doamna, si cred ca sunt multi care si-ar dori asta sa se vada diferenta de valoare intre o persoana care a invatat pe branci si o doamna promovata de partid pe incompetenta. Avem specialisti, oameni competenti , si ce promovam? lipitori de partid. Rusine
  Cat despre bursa , trebuie organizata, dar implicarea este slaba fata de cei de la camera de comert, si pacat…..sau trebuie sa dam vina pe criza, cum dm de cativa ani incoace

 • buna ziua am si eu o nelamurire
  de ce se da somaj la cei care lucreaza?
  cunosc si eu pe cineva
  care lucreza in oras
  are si somaj si lucreaza
  pe scurt in piata mica pe centru pe strada cu centralu sunt mai multe firme care au angajati si lucreaza si eu si somaj

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS