Recomandări Social

Război între cele două companii care deţin hotelurile din Sângeorz-Băi. Pentru ce se ceartă

Un adevărat război s-a declanşat între cele două companii care deţin hotelurile din Sângeorz-Băi, Hebe SA şi Sind Tour Trading SRL care a ajuns să fie investigat de autorităţile statului. Mărul discordiei ar fi apele minerale din staţiune pe care le poate exploata, în baza unei licenţe exclusive, doar Hebe, care a refuzat să încheie un contract de prestări servicii cu hotelul firmei concurente.

În aceste condiţii, Sind Tour Trading SRL s-a adresat Consiliului Concurenţei, care a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Hebe SA, pe piaţa serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi.

Conform instituţiei, Hebe SA are în patrimoniu, în staţiunea Sângeorz-Băi, un hotel cu aceeaşi denumire, Hebe, care dispune de facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear. Pe de altă parte, compania deţine licenţă exclusivă de exploatare a apei minerale terapeutice din aceeaşi staţiune.

”Investigaţia vizează un posibil abuz de poziţie dominantă exercitat de Hebe SA în staţiunea Sângeorz-Băi manifestat prin refuzul acesteia de a încheia un contract de prestare servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading SRL, care deţine hotelul Someşul din aceeaşi localitate”, informează autoritatea de concurenţă.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Hebe SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

”Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”, adaugă reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

De altfel, anul acesta, victime colaterale ale războiului între hoteluri au fost şi pensionarii care nu au mai putut obţine bilete subvenţionate la Sângeorz-Băi prin Casa Naţională de Pensii.

2 comentarii

  • Foarte bine, să distrugem și tentativa de turism care a mai supraviețuit cu chiu, cu vai. La asta ne pricepem noi românii, să ne dăm reciproc în cap. Nu suntem în stare de nimic constructiv.

  • Mare pacat ,am fost in Statiune 17 ani la rand!Apele minerale fac minuni !Un investitor ar fii nevoie sa renoveze tot ce s-a facut pe vreamea lui Ceausescu .Sunt 2 bazine care ar putea functiona pe timp de vara ,ar fii o atractie pentru tineret .Aer curat ,relaxare si tratament este tot cei trebuie un turist aflat in concediu ! Sper sa revin cu drag !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.