Ne-am dat ţara înapoi!
Celor care se întreabă ce au făcut greşit de au pierdut alegerile şi celor care se întreabă, dacă îi frământă o astfel de întrebare, ce au făcut de le-au câştigat, le ofer un răspuns: nu aţi făcut nimic în campania electorală din ceea ce ar fi putut duce la un astfel de rezultat. Tot lor le spun că au făcut, de la Revoluţia din ’89 începând şi până astăzi, o Românie în care oamenii cu greu îşi doresc să mai trăiască.
Au perpetuat un sistem de stat care îngenunchează pe orice contribuabil şi de pe urma cărora ei (neocomuniştii, protejaţii şi familiile lor), au făcut averi fabuloase.
Românul a găsit un răspuns şi la noua formă de asuprire (capitalismul de cumetrie): s-a descurcat cum a putut, peste 3 milioane dintre români alegând să plece din ţară, ca să sprijine la rândul lor alte câteva milioane rămase.
Putem înţelege vremurile în care trăim, uitându-ne la istorie, în mod deosebit la cea recentă?
Comuniştii au ţinut poporul într-o dictatură a terorii morale, fizice, economice s.a.m.d., încălcând permanent libertatea oamenilor. Au înţeles ceva cei care ne conduc din 89 până astăzi? Convinşi că cea mai eficientă politică de a conduce un popor este sărăcirea acestuia, au trecut “pe persoană fizică” ceea ce până atunci, ipocrit susţineau despre avuţia naţională ca fiind un „bun al poporului”!
La fel ca şi în sistemul socialist, neocomuniştii de astăzi nu vor să înţeleagă principala forţă care modelează întreaga viaţă a unui om, şi anume: LIBERTATEA.
Pentru libertate oamenii aleg să lupte cu regimul care le-o încalcă şi să o plătească cu viaţa, dacă doar aşa este posibil. În decembrie ’89, primele scandări ale celor din Bucureşti au fost: ”Vrem alegeri libere!”.
Acelaşi Stat român, uşor cosmetizat în forma lui pierzând noţiunea de Socialist din titulatură dar mai puţin reflexele, în anul 2014 încalcă încă odată libertatea românilor: libertatea de a alege! La o săptămâna de la alegerea noului preşedinte, analizele politicienilor, sociologilor, statisticienilor etc. evită această realitate. Da, acesta este singurul motiv pentru care un candidat a primit 20 de procente în plus între cele două tururi de scrutin! Desigur, mediul de comunicare online a înlesnit accesul la informaţie şi a mobilizat oamenii, mai repede decât ai spune: “Preşedintele care uneşte!” sau “România lucrului bine făcut!”. Astfel au putut românii, aflaţi la zeci sau sute de kilometrii unii de alţii, să-şi aţâţe pofta de vot împotriva celor care astăzi administrează ţara.
Nefericiţii USL-işti decontează astfel, prin înfrângerea candidatului lor şi atragerea oprobiului public, efectele unui sistem construit şi de ACL-işti. “Ne-am luat ţara înapoi!”. Nu, d-le Iohannis! Mai bine: “Ne-am dat ţara înapoi!”
Cum putem face bine ca Revolta Facebook să ne redea înapoi Revoluţia din ’89?
Răzvan Cîtu – mediator
Bravo!!!!! Contrazi-l pe dl Presedinte!!! ca de…tu esti mai destept! :))
deja m-am saturat de datu asta inapoi a tarii. di nu a trecut decit 1saptamina. prin februarie o dam inapoi ca n- o sa stim ce sa facem cu ea.
Sefu ca nu stim ce va fi auzi ca aici se da ceva!
” Ne-am dat țara înapoi”
Răzvan Cîtu, chiar îmi pare rău că aveti dreptate…deși zice-se că înainte era mai bine…
și vă felicit pentru întrebarea pusă corect și chiar la timp : „Cum putem face bine ca Revolta Facebook să ne redea înapoi Revoluţia din ’89?”
E un articol-opinie care arată că nu poporul român a câștigat alegerile
ci în vâltoarea manipulărilor de tot soiul a trecut de sub o ciumă sub alta.
Și la fel ca și în decembrie ’89 s-a profitat de entuziasmul negativ al tinerilor.
Uniți pentru un lucru bine făcut…dar nu pentru patrie, nu pentru țară.
Mă bucur că-mi împărtășiți temerea, d-le Salvan. Neocomuniștii știu foarte bine ce au de făcut pentru a păstra puterea. Ei cred că sunt și că nu pot fi înlocuiți. Asta-i ceea ce vor să credem și noi.
Știți de câți oameni este nevoie să iasă în stradă pentru a protesta? De foarte puțini!
Cine e catu astă? Copile, tu ai fata de popa, nu de politician. Același mizerie.
cel care vrea sa fie primarul Bistritei! :)))
e MEDIATOR deci mediaza
cred ca ar fi bun de primar.
cum sa avem primar un om ca asta ?
am spus si eu asa ………..la deruta !
Puteți detalia, d-le Marius? Vă mulțumesc!
D-le raul, poi asa spuneti. Totul e mai clar acum.
Foarte bun Iohannis, dar era mai bine sa nu aiba si el in spate un rucsac cu probleme si oameni de afaceri penali si apropiati. Sa vedem are curaj sa se descate de ei? Coruptia e transpartinica (vezi Bica ). Cei entuziasti ” care si-au luat tara inapoi” sa fie cu gchii larg deschisi si curaj sa recunoasca daca va fi cazul, ca au gresit.
.Semnat: un pensionar sub acoperire.