Actualitate

Ce au reclamat şoferii amendaţi de Poliţia Locală Bistriţa pentru că nu plătiseră taxă de parcare

Strada 1 Decembrie din Bistriţa este, zilele acestea, una dintre cele mai aglomerate din oraş întrucât au venit în ţară românii plecaţi la muncă în străinătate, iar mulţi îşi preschimbă cu această ocazie documentele de călătorie. Întrucât în preajma Palatului Administrativ se plăteşte parcarea, şi Poliţia Locală a fost mai vigilentă zilele acestea şi i-a amendat pe cei care nu au putut face dovada că au plătit tichetul.

Şoferii amendaţi au reclamat însă faptul că nu deţineau monede pentru obţinerea tichetelor de la parcometrele situate pe str. 1 Decembrie şi le-au cerut poliţiştilor să transmită Primăriei Bistriţa să amplaseze aparate care să primescă şi bancnote.

Potrivit raportului de activitate săptămânal al Poliţiei Locale Bistriţa, în conformitate cu prevederile art. 8, alin.1, lit.”e”, pct. 3 – parcări publice cu plată ocupate fără achitarea tarifului de parcare sau fără afişarea la loc vizibil, sub parbriz, a tichetului de parcare, între 28.07.2018 şi 03.08.2018  au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment scris şi 23 cu amendă, în valoare totală de 1.520 lei. Au fost blocate 15 autovehicule şi s-au aplicat un număr de 15 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment scris şi 13 cu amendă, în valoare totală de 865 lei. S-au încasat un număr de 15 taxe de deblocare a autovehiculelor, în valoare totală de 750 lei.

Verificările s-au făcut pe str. 1 Decembrie, str. Cuza Vodă, str. Arţarilor, str. Alba Iulia, Calea Moldovei şi Piaţa Petru Rareş.

De la intrarea în vigoare a noului regulament privind parcările cu plată, au fost aplicate 677 sancţiuni contravenţionale, dintre care 244 de avertismente scrise şi 433 de amenzi în valoare totală de 28.878 lei.

Până acum, au fost blocate 505 de maşini , s-au dat 504 sancţiuni contravenţionale din care 214 de avertismente şi 290 de amenzi în valoare totală de 18.938 lei. S-au încasat un număr de 505 taxe de deblocare a autovehiculelor în valoare totală de 25.250 lei. Cazurile în care conducătorii autovehiculelor s-au prezentat înainte de încheierea operaţiunilor de blocare au fost în număr de 173, dintre care 30 au primit avertisment scris şi 143 amendă în valoare totală de 9.940 lei.

2 comentarii

  • Taxa plătită prin sms este de trei ori mai mare decât dacă plătești o chitanță in varianta că găsești unde.
    E necesară echivalarea corectă a prețului și atunci nu vor mai apărea situații de neplată.

    • Gresit, cel mai ieftin e prin sms, daca vorbim de tariful pe oră! Si cine se zgârcește pentru 50 de bani, n-are decât să piardă vremea căutând magazine care vând tikete! Uzura papucilor îi costă mai mult!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS