Actualitate Recomandări

An de referință pentru salvatorii bistrițeni. Numărul situațiilor de urgență, în creștere

Evaluarea activității ISU Bistrița pe anul 2017 a avut loc în prezența colonelului Radu Cristian – prim adjunct al inspectorului general. ”Anul 2017 a fost, fără doar și poate, un an de referință pentru comunitatea salvatorilor bistrițeni, marcat de o activitate intensă, mii de ore petrecute la intervenții pentru acordarea sprijinului populației județului Bistrița-Năsăud”, informează ISU Bistrița.

Pe parcursul anului 2017, în zona de competenţă a ISU Bistrița s-au înregistrat 11.764 de situaţii de urgenţă (o creştere cu 8,65% faţă de 10.827 de situaţii de urgenţă gestionate în anul 2016): 242 incendii, 9.818 ajutor medical de urgenţă, 78 descarcerare, 206 incendii de vegetaţie şi altele, 100 asistenţa persoanelor, 261 alte situaţii de urgenţă, 1.059 protecţia comunităţilor, 447 deplasări fără intervenţie, alerte false, întoarse din drum şi asigurări/supravegheri.

Pe timpul intervenţiilor (cu excepţia celor SMURD) a fost salvată viaţa a 81 persoane (68 adulţi şi 13 copii) şi au fost protejate bunuri în valoare de 38,45 milioane lei. Cu toate eforturile depuse de forţele de intervenție profesioniste, în urma incendiilor din anul 2017 au fost înregistrate 4 decese şi 13 răniţi.

În urma analizei statistice a datelor privitoare la timpii totali de intervenţie în cazul pacienţilor traumatizaţi (care reprezintă aproximativ 14,9% din totalul intervenţiilor), este de remarcat, în primul rând, că în 92,18% din situații gestionate, pacienţii au beneficiat de management care să respecte principiul ,,orei de aur’’. Timpul total de intervenţie s-a încadrat în intervalul de 30-50 minute, interval în care s-a lucrat eficient pe pacient, atât tehnic cât şi medical şi au fost furnizate echipelor de traumă intra-spitalicească în timp optim pacienţi corect pregătiţi pentru rezolvarea definitivă a leziunilor. Pe timpul intervenţiilor echipajelor SMURD, după manevre de BLS (suport vital de bază) urmate de ALS (suport vital avansat) precoce au fost resuscitați 162 pacienți în stop cardio-respirator cu 16 pacienți mai mulți decât în anul 2016.

”Îndeplinirea obiectivelor din anul 2017 se datorează disponibilităţii și operativității forţelor și mijloacelor specializate ale pompierilor, diversității și complexității intervențiilor specifice, dezideratului apărării vieţii, bunurilor materiale şi mediului, precum şi încrederii mari a populaţiei în solicitarea unității noastre şi în alte situaţii, altele decât urgenţele generate de incendii. Activitatea unității a fost dedicată exclusiv protecţiei populaţiei, bunurilor şi mediului în situaţii de urgenţă și ținem să mulţumim atât colegilor care au susţinut activitatea desfăşurată, cât și tuturor instituţiilor care ne-au sprijinit pentru îndeplinirea obiectivelor propuse” – ISU Bistrița.

1 comentariu

  • Da, a crescut numărul intervenţiilor, la care au contribuit în mare măsură caracteristicile competenţei celor care-şi desfăşoară activitatea în acest domeniu foarte important pentru desfăşurarea vieţii social-economice şi culturale a judeţului, dar de foarte multe ori şi pentru locuitori din alte judeţe, mai ales în cadrul intervenţiei la accidentele de circulaţie şi în cazul unor turişti care vizitează meleagurile cu atâtea frumuseţi, care încă nu sunt cunoscute pentru foarte multă lume. Aici mă refer la salvatorii montani, care nu trebuie uitaţi de la acest bilanţ, oameni curajoşi, care-şi pun în pericol viaţa pentru a ajuta celor ajunşi în situaţii de urgenţă. Felicitări tuturor şi le dorim, ca situţiile de urgenţă la care trebuie şă intervină, să scadă ca număr şi intensitate a gravităţii, mai ales ca rezultat al acţiunilor de prevenire a producerii unor evenimente de acest gen.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS