Actualitate

Reguli noi în şcoli: Profesorii de serviciu vor însoţi persoanele străine, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor

Profesorii de serviciu vor avea obligaţia să însoţească persoanele străine care intră în unitatea de învăţământ cu diverse probleme, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor, a anunţat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu.

Andronescu a adăugat că în şcoală trebuie să fie nişte reguli foarte precise.

„Cred că trebuie să avem nişte reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aş lăsa nicio persoană străină să se plimbe singură prin şcolaă. Aş cere profesorului de serviciu să însoţească persoana respectivă acolo unde are treabă. Apoi, la sfârşitul întrevederii, acelaşi profesor de serviciu ar conduce spre ieşire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămână închisă”, a precizat ministrul Educaţiei.

Ea a mai spus că a recomandat deja inspectoratelor să ia aceste măsuri.

„La asta lucrăm. Am cerut deja ca şcolile să includă aceste prevederi în regulamentele proprii. Ne-am adaptat din mers. Încercăm, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, să găsim cele mai bune soluţii pentru stoparea violenţei în şcoală şi în afară”, a declarat ministrul Educaţiei.

Mediafax

5 comentarii

    • Astea nu sunt masuri Doamna ministru, astea sunt carpoceli! Stim ca e an electoral, dar nu trebuie sa va pronuntati la orice eveniment aparut in cine stie ce scoala (spre exemplu, declaratia asta a Domniei-voastre, apare in urma bataii administrate unei eleve, de mama colegei acesteia). Regulamentele de ordine interioara din fiecare unitate scolara, daca sunt CORECT aplicate, pot asigura pe deplin securitatea in interiorul scolilor. Incercati sa ganditi la reformele mult mai profunde de care are nevoie scoala romaneasca, elevii ei, slujitorii ei. Puneti aceste propuneri pe masa guvernamentala !Sunt sigur ca aveti aceasta capacitate . Astfel parinti, elevi, dascali deopotriva, va vom pretui cel putin ca si pana acum!

  • daa…..e foarte bine sa fie asa……..DOAR ASA NU VOR MAI PUTEA INTRA PARINTII IN SCOALA SA MODIFICE NOTELE ODRASLELOR ……. (se simt multi acum cu musca pe caciula….)

  • Oare vor fi profesorii de serviciu degrevati de ore sau vor fi alesi dintre cei care au piciorul mai sprinten si drept hobby sa se plimbe alaturi de zecile de persoane care se perinda cu te mir ce ocazie intr-o zi prin scoala?!!!!! Era ultimul lucru care mai lipsea din fisa postului si este o idee super pe masura ministresei actuale.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.