Actualitate

”Renumerație mică, după buget”. Cât câştigă primarul şi viceprimarii

Primarul Bistriţei câştigă lunar doar 3.600 de lei, iar viceprimarii şi mai puţini bani. Cu toate acestea, echipa aflată în conducerea municipalităţii a găsit soluţii de completarea veniturilor în aşa fel încât să nu fie obligată să caute slujbe mai bine plătite.  În plus, funcţia de primar al Bistriţei, deşi prost retribuită, e râvnită, aşa cum se ştie, de foarte multe persoane care speră că vor fi desemnate candidaţi oficiali ai partidelor din care provin.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a câştigat, în 2015, 3623 de lei lunar, faţă de 11.500 de lei la cât s-au ridicat veniturile lunare ale soţiei sale, angajat al Liceului Tehnologic Special „Sfânta Maria” şi titular al unui cabinet medical individual. Edilul are 45.000 de metri pătraţi în satul Vermeş, moşteniţi din 2003, dar şi două suprafeţe de teren de 3840 de metri pătraţi, respectiv de 3500 de mp la Bistriţa, cumpărate în 1997, respectiv 2001. Soţia primarului a moştenit la rândul ei două bucăţi de pământ la Colibiţa, una de 670 de mp, alta de 381 de mp.

Familia Creţu are la Bistriţa o casă de 461 de mp pătraţi în care locuieşte deja de zece ani. Primarul e acţionar la Comelf şi SSIF Broker SA Cluj.

În declaraţia de interese, Ovidiu Creţu trece o sumedenie de contracte pe care cabinetul medical al soţiei sale cu diverse instituţii publice pentru asigurarea serviciilor de medicina muncii. Printre acestea se numără Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, numeroase grădiniţe şi şcoli, Romsilva, LDP, Casa de Pensii, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate şi Aquabis. Cel mai mic contract este de 545 de lei cu Şcoala Vermeş, iar cel mai mare, de 3900 de lei, cu LDP.

Viceprimarul George Avram (PSD) a câştigat, lunar, 3143 de lei, iar soţia sa a completat veniturile familiei cu 653 de lei de la Casa Bistriţeană. Viceprimarul are 250 de metri pătraţi de teren intravilan dobândit în 2002 întrucât a participat la Revoluţia din 1989. Doi ani mai târziu, şi-a ridicat o casă de 200 de metri pătraţi. Are un autoturism Mercedes din 2005 şi peste 15.000 de euro economisiţi. De asemenea, George Avram are şi o asigurare de viaţă în cuantum de 5000 de euro, dar şi de rambursat un credit de 22.000 de euro până în 2018.

Viceprimarul Kiss Laszlo (PSD) a câştigat, în 2014, un salariu lunar de 365 de lei de la firmakiss laszlo vmb SC Traduplus Autentic SRL Bistriţa şi încă 47.378 de lei din activităţi independente. Are, la Bistriţa, în zona Zăvoaie, teren agricol şi intravilan în suprafaţă de 1524 de metri pătraţi dobândite în 2005, peste 50 de metri pătraţi de teren intravilan în Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni, aferent unui apartament cumpărat în 2012.

Kiss deţine două maşini marca Ford, Fiesta şi Focus, an de fabricaţie 2004, respectiv 2009, nu a făcut economii, dar e dator la Hermann Blum cu peste 255.000 de lei, bani pe care trebuie să îi ramburseze până cel târziu în 2027. E asociat unic la Traduplus Autentic SRL Bistriţa, la Blum@Office Bistriţa, firmă în lichidare, e traducător autorizat, însă cu activitatea suspendată.

Reamintim că, pentru a deveni viceprimar, Kiss Laszlo a trădat PP-DD şi a trecut la PSD. El l-a înlocuit din funcţie pe Ioan Peteleu (PNL), exclus din echipa de conducere a municipalităţii după destrămarea USL.

Vorba lui Pristanda, personajul lui Caragiale: „Ce să zici? Famelie mare, renumerație mică, după buget, coane Fănică. Încă d-aia nevastă-mea zice: „Mai roagă-te și tu de domnul prefectul să-ți mai mărească leafa, că te prăpădești de tot!…” (…) Statul n-are idee de ce face omul acasă, ne cere numai datoria; dar de! nouă copii și optzeci de lei pe lună: famelie mare, renumerație mică, după buget.

8 comentarii

 • Uitati-va la ei ce fete de escroci au, astia numai la furat se gandesc. Da, ce pereche fatala, unu mare revolutionar si analfabet si celalalt mare comunist. Vai de capul nostru cine conduce Bistrita.

  • Romanii adevarati ar trebui sa se implice si ei in politica! Clasa politica actuala e plina de oportunisti, infractori, persoane fara caracter, persoane santajabile, conduse din umbra de interese externe!

 • Lipseste saracu’ Sapporo din poza – si el e mare revolutionar – noroc cu Somo ca-l mai pasuieste pe langa el, altfel ar muri de foame!

 • Nu va mai tot legati de Avram, ca este un om deosebit, are usa deschisa pentru oricine si daca te-ai dus la el, incearca sa-ti rezolve problema. Nu a avut Bistrita inca, un viceprimar ca si el.

 • asa spun si eu
  plus rade tot timpul
  deci nu are o fata acra de functionar
  hi hi hi

  oameni saraci….bre…functionarasiii nosti

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS