Reparații capitale în Piața Decebal: Ce lucrări se vor face cu peste 500.000 de lei

Holistic

Consiliul Local Bistrița aprobă miercuri documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiţii ”Reparații capitale în Piața agroalimentară Decebal”.

”În incinta Pieţei Decebal se află două platforme de forma dreptunghiulară, acoperite, destinate amplasării tarabelor pentru vânzarea de legume, respectiv fructe și flori. Scopul proiectului este de a asigura atât din punct de vedere funcțional cât și estetic cadrul necesar desfășurării acestui tip de activitate și îmbunătățirea serviciilor către populație. Principala problema identificată la Piața Decebal este infiltrația de apă prin învelitoare și în zona jgheaburilor, atunci când plouă. De asemenea, o problemă o constituie și luminatoarele de pe cele două hale, fie că nu intră lumina din cauza opacității materialului (fibră de sticlă în cazul pieței de flori și fructe), fie că în zilele de vara se creează efectul de seră, în cazul luminatoarelor din material plastic translucide”, motivează municipalitatea necesitatea reparațiilor capitale în Piața Decebal.

Prin proiect se realizează închiderea frontonului la hala de flori și fructe către strada Cuza Vodă și a porții de acces, schimbarea învelitorii și a sistemului de colectare a apelor pluviale.

Valoarea investiției este de 524.362 lei, iar durata lucrărilor – 3 luni.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Rabinul

  Carpeli de 500000 lei! In loc sa se faca un proiect cu o piata moderna facem tot felul de carpeli de doi bani care costa 500000 lei! Alo primaria! Cei de la Logos au construit cu 180000 euro o cladire de gradinita care in acesti bani a fost si dotata cu tot ce este necesar! Voi cu mai bine de 100000 faceti niste carpeli!

  (0)
 2. Blind Guardian

  Acolo tb ras tot și mutată țigănia la periferie. Ar arăta extraordinar de bine acolo un parc cu o fântână arteziană în mijloc, cu copaci de statură mică, cu alei, cu băncuțe. Piața de legume fructe se potrivește acolo că nuca în perete.

  (1)
  • Rabinul

   Ar fi o idee sa stii! Piata mutata acolo pe str. Lucian Blaga unde a fost sediul Vitalia ca tot este de vanzare spatiul si terenul de langa. Asa am avea si parc in oras si piata noua! Da’ cu cine ca n-ai cu cine?

   (1)
 3. Blind Guardian

  Așa ar dispărea și dubele abandonate în parcare de bișnițarii agricoli. Iar valutiștii ar putea sta civilizat pe băncuțele de sub salcâmi, în răcoarea dată de fântâna arteziană, nu să stea săracii toată ziua în picioare, în soare, în praf, în gălăgie, în fața halei.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.