Actualitate

Reprezentanţii USR, din nou în Bistriţa-Năsăud. În ce fază e construcţia politică

Doi dintre reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR), Roxana Wring – vicepreședinte şi consilier general în Consiliul General al Municipiului București și Stelian Ene – coordonator USR pentru extindere în regiunea Nord-Vest și consilier local în Consiliul Sectorului 3 din București, au fost prezenţi, marţi la Bistriţa pentru o întâlnire cu grupul de inițiativă și simpatizanții USR din Bistrița.

Este a doua tentativă a USR de a forma în judeţ un nucleu în jurul căruia să se constituie organizaţia judeţeană USR Bistriţa-Năsăud, de data aceasta, se pare, cu mai mult succes întrucât a fost găsită o persoană care să se ocupe de organizarea de întâlniri şi crearea grupului de iniţiativă USR. Este vorba de Lorand Toth, inginer.

„Noi încercăm să construim un partid nou, altfel decât s-au construit până acum partidele în România, în stelian-enesensul că reţeta tipică după care s-au format până acum partidele la noi a fost aceea că o facţiune din alt partid, sau filiale, sau persoane au migrat la o construcţie nouă. Numai prin sciziunea partidelor existente s-au creat partide noi. Noi, la USR, încercăm cumva să creăm o emulaţie, să replicăm spriritul organizaţiei din Bucureşti care cumva a canalizat toată această zonă civică şi a transformat-o într-o mişcare politică. Am reuşit să obţinem un rezultat destul de bun la Bucureşti şi să ducem în consilii oameni pe care partidele tradiţionale nu i-ar fi promovat. Selectăm oameni fără trecut politic sau, dacă au unul, să fie recomandaţi de activitatea lor şi să nu vină către USR doar din oportunism sau din dorinţa de a prinde un loc eligibil. Simpli membri ai altor partide pot deveni membri USR. Prin excepţie, persoanele care au avut avut funcţii alese sau numite politic nu pot deveni membri USR în nicio condiţie. Ne mai  uităm la activitate, la competenţe profesionale şi pe această bază încercăm să formăm grupuri de iniţiativă în toate judeţele. Bistriţa-Năsăud, din păcate, este la începutul acestui proces, dar până pe data de 27 octombrie a.c., când vom depune candidaturile, cred că vom avea o filială puternică şi capabilă să ofere o listă de candidaţi credibilă”, a declarat Stelian Ene.

La rândul ei, Roxana Wring a declarat că e dificil să se construiască o organizaţie întrucât „a fi roxana-wiring-xnbakmembru USR înseamnă să dai din timpul tău, mai trebuie să mai şi contribui, să munceşti foarte mult, dar şi să crezi în ceva”.

„Sunt convinsă că există oameni de genul acesta peste tot, dar încă nu s-au coagulat aşa cum se întâmplă într-un mare centru urban. În plus, noi suntem şi selectivi. Eu cred că oameni ca noi există peste tot în România. Cred că există poameni care îşi doresc ca România să progreseze, nu cred că noi vrem să continuăm  cu această abordare de subdezvoltare. Aici ne-a adus această clasă politică. În locurile unde nu există structuri civice va dura mai mult până oamenii vor fi convinşi dew mesajul nostru, dar sunt convinsă că peste tot există o minoritate care spune că s-a săturat de aceeaşi abordare. Se uită în jur şi îşi dau seama că, pentru o ţară bogată, noi suntem un popor sărac. Nu mi se pare normal”, a spus Wring.

Lorand Toth, aflat la prezidiu alături de cei doi, a spus că a absolvit în 2007 Universitatea lorand-toth-usrTehnică, iar de atunci profesează ca inginer.

„Lucrez în domeniul pe care l-am terminat. Ceea ce m-a făcut să mă înscriu în acest proiect este nevoia de schimbare pentru că lucrând atât în domeniul privat, cât şi de stat, mi-am dat seama că lucrurile nu merg într-o direcţie bună şi îmi doresc să ajut la această schimbare pe care cei care au viziunea noastră speră să o realizeze”, a declarat Toth.

De cinci săptămâni de când se ocupă de USR în Bistriţa-Năsăud, Lorand Toth a spus că a format un grup de iniţiativă cu care a avut întâlniri săptămânale.

„Avem oameni de calitate şi aici, profesori, medici, oameni din domeniul tehnic. Am primit mai multe oferte din partea unor politicieni interesaţi să se înscrie”, a spus Toth.

Cei doi reprezentanţi USR au spus că, potrivit statutului lor, centrul nu va impune candidaţi pentru alegerile parlamentare, filialele având libertate totală să-i propună, singura condiţie fiind aceea ca respectivii candidaţi să fie reprezentativi, nu neapărat profesori universitari.

„Vrem în Parlament oameni ca noi, care nu au mai făcut politică, competenţi, oameni cu care nu e ruşine să ieşim în faţă. Nu căutăm un anume tip de politician sau de candidat. Cred că vom găsi uşor în Bistriţa oameni competenţi, cu un CV în spate, cinstiţi, şi îi trimitem în Parlament. Adevărul este că filiala nu e încă înfiinţată şi încă mai căutăm acel grup de iniţiativă. Ar fi nedrept să oferim acum nişte nume faţă de cei care mai pot să vină. Uşile sunt deschide. Acesta e scopul vizitei noastre: să le spunem oamenilor să vină în USR!”, a spus Ene.

Reamintim că, în luna august, Clotilde Armand, reprezentanta Uniunii Salvaţi România, a sosit la Bistriţa, împreună cu soţul ei Sergiu Moroianu şi s-a întâlnit într-o cafenea din oraş cu bistriţenii interesaţi de acest proiect politic.

23 comentarii

 • Eu mă încadrez perfect în profilul descris mai sus, sunt tânăr liber, cu studii universitare și de masterat, cu un loc de muncă, profesionist, n-am deținut funcții publice și politice, sunt membru în diferite Asociații și ONG-uri, am ieșit la proteste deci am și activitate civică dar, singurul defect este că am nume de român. În condițiile acestea mă pot înscrie în USR dacă nu mă cheamă Fabien, Julien, Lorand, Armand etc.???…

  • Ho cu tata! Susținând Usălăul și măgăriile adiacente acelei grupări, am impresia că ți-ai deteriorat semnificativ ” calitățile ” necesare pentru aderarea la Nicușor Dan!
   Io unul îi susțin deocamdată cu toate că i-aș vrea de ” dreapta ultra-plus ” – susținători ai capitalismului feroce, adică , iar dacă ar evita tembeliziunea ( haznaua? ) de familie a lu’ Felix ar fi și mai bine. Deci, ceva șanse ca să-i ” ștampilez ” există, nu zic nu.

  • La repezeală am uitat să adaug, există și posibilitatea ca USR să adopte socialismul ” a la francaise „, chestiune deloc pe gustul meu și atunci cu siguranță nu-i votez!

  • S-ar putea sa te lase daca iti scrii numele „Valy”. Mie mi se pare destul ciudat ca Mucușor Ban are nume de roman.

 • Pai nici nu e nevoie „sa castige alegerile”. Pentru inceput e suficient sa treaca pragul electoral si sa aiba reprezentanti in parlament.
  Daca USR doreste sa fie altfel decat partidele din parlament , ar putea lua decizia ca membrii USR sa nu poata „sta” in parlament mai mult de doua mandatate (8 ani). Unele partide din tarile scandinave fac lucrul asta.

 • Vali, esti deja penibil. Ti-am mai spus si iti repet: nationalisti sovini cum esti tu nu prea mai au unde sa activeze: PRM si Vadim au murit!
  Anti-anti-prost: confunzi USR cu PRU-ul inventat de Ghita si Ponta. E o diferenta enorma intre ele!
  Bafta multa USR-ului, poate reusesc sa mai stopeze furaciunile. In Bucuresti au reusit sa-i mai potoleasca pe fripturisti.
  Postacii veseli de partid: oamenii isi cam dau seama cum aruncati cu noroi (platit). Poate ca ar fi cazul sa schimbati numele de scena…

 • Dacian Ciolos premier tehnocrat si USR in Parlament sunt salvarea Romaniei de hoti si policieni corupti ! Dacă USR intră in Parlament iar formarea unei majorități depinde de USR, guvernul tehnocrat va rămâne iar reformele vor continua. Daca nu, Liviu Dragnea devine prim ministru. Sa tineti minte !

  • Ne-am scos! In ultimul timp toata lumea salveaza Romania, atat partide anti politice, cat si din diaspora pe persoana fizica. Nu mai are rost sa ii amintesc pe cei 15 mii de tehnocrati. A dat norocul peste noi! :))

 • Ceea ce a spus domnul Anti-anti-prost nu este departe de adevăr. PRU, partidul ăla de penibili a fost creat tocmai pentru ai crește cota la celălalt partid de penibili adică USR (Uniunea Soroșiți România). Iar Victor Ponta, primul soroșist și cel mai competent și eficient în Soroșism totodată, joacă foarte bine, atrage antipatia necesară pentru a îndrepta prostimea către penibilii vremii, adică partidul acesta de bursieri cu nume de francezi și de franci. Până nu demult erau băsiști acuma s-au rebrenduit sunt soroșiști, urmează peste câțiva ani alt val și tot așa…

 • Vali draga iar ai inceput sa debitezi prostii..Atunci nu te mira ca nu te primesc in USR..Si nu din cauza numelui,ci din cauza IQ-ului tau prea mic sau inexistent.Cei cu IQ<O au portile deschise in alte partide..PSD,UNPR ,de fapt sti tu..La inteligenta ta ai sanse mari sa ajungi numarul 1 pe listele PSD..Deci iti urez bafta..O zi buna..

 • În afară de doamna Cristiana Sabău, presupunând că a fost prezentă devreme ce a publicat această, să-i spunem conferință de presă :), a mai fost prezent cineva la minunata întâlnire în care s-a transmis mesajul extraordinar de motivant pentru activul soroșist conform căruia se pare că au avut ceva mai mult succes față de prima întâlnire „întrucât a fost găsită o persoană care să se ocupe de organizarea de întâlniri şi crearea grupului de iniţiativă USR.” ???…

  • Vali, cat primesti pt fiecare comentariu? 50 de bani? Iti dau eu leu sa taci!
   Baiatule, dezvolți o obsesie periculoasa, du-te si trateaz-o! Sau asa faci tu rost de bani de medicamente…

  • Mai bine păstrează-ți bănuții că vin vremuri grele. Îl pun ăștia pe Cioloș președinte la PNL și rămâneți fără obiectul muncii, vorba aceea GHINION!…

 • oooo….ce bine ca se face un partid al celor sub acoperire,asa vom sti care sunt de fapt cei care ne supravegheaza,super ideea…abia astept sa vad membrii,,de seama,,.Probabil ceva rebuturi de la UNPR,ceva infiltrati traditionali,si bineinteles cativa naivi.

 • Bla,bla,bla,traiasca PCR-ul,intoxicare securisto-comunista,dezimformare…Vad ca activul de raspandaci PSD -isti ataca cu toate puterile,un partid abia infiintat la nivel national..Probabil se tem ca noul partid o sa-i incurce la devalizarea banilor publici (vezi potlogariile de la CM Bucuresti)..Daca vine USR la putere va pierdeti voi „obiectul muncii” adica furatul banului public..Da,stiu e dureros sa ramai fara „obiectul muncii”.

 • Faptul ca USR deranjeaza pe toti politicienii actuali e un lucru pozitiv!
  Vad ca au inceput sa-si mobilizeze postacii…
  Hai sa va dau 2 vesti „proaste” domnilor postaci:
  – postand comentarii despre USR faceti reclama pe plan local si starniti interesul oamenilor
  – USR intra in Parlament si numai cu voturile din Bucuresti: 25% pe Bucuresti inseamna 5% pe national. Plus ce mai vine din orasele mari…
  Noapte buna domnilor postaci!

 • Sa fim bine intelesi, doar partidele care incep cu litera U pot sa salveze Romania, restul n-au nicio sansa. Au salvat Romania UDMR, UFD, URR, USL, USR si alti U cu alti R. Fie ca litera U sa invinga.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.