Actualitate Recomandări

Restricții de incidență peste 2 la Bistrița și Livezile, de incidență peste 4 la Șieu Măgheruș și Nușeni

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 156 din 09.09.2021, se impune instituirea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale:

  • Bistrița, Livezile, unde incidența este mai mare de 2 și mai mică de 3/1000 de locuitori
  • Șieu Măgheruș, Nușeni, unde incidența este mai mare de 4/1000 de locuitori

Prevederile hotărârii intră în vigoare în 10 septembrie.

Până acum, CJSU Bistrița-Năsăud a mai emis hotărâri privind măsurile restrictive aferente localităților cu incidență peste 2 pentru comunele Sânmihaiu de Câmpie, Căianu Mic, Chiochiș, Rebrișoara, Coșbuc.

În localitățile unde incidența este mai mare de 2 și mai mică de 3, sunt prevăzute următoarele măsuri: competiții sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, săli de cinema și de spectacole cu participarea publicului până la 70% din capacitate, activități recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, nunți și botezuri cu maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior (excepții dacă toate persoanele sunt vaccinate), baruri, cluburi și discoteci deschise până la 70% din capacitate dacă toate persoanele sunt vaccinate, piscine interioare și săli de jocuri deschise până la 70% din capacitate.

În localitățile unde incidența depășește 3 și este mai mică de 4, nu sunt permise organizarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, restaurante, cafenele și terase, piscine interioare, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.), activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

În localitățile unde incidența depășește 4, se adaugă: obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00, precum și suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4042999079162885
Etichete

2 comentarii

  • Cum naiba se calculeaza incidenta cumulata la 14 zile? Daca spunem cumulare ar trebui sa se adune incidentele zilnice si ar fi pe la 10 la mie incidenta. Daca e incorect cumulare si ar fi trebuit sa zicem media, atunci media ar fi sub 2 sigur fiindca doar azi a depasit 2 la mie.
    ?!?!

  • Oare care sunt noile masuri in legatura cu restaurantele? La ce incidenta sunt restricții si ce fel si la ce incidenta se inchid ? Mulțumesc pt eventualele raspunsuri

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.