Recomandări Social

Restricții de tonaj și de viteză pe un drum forestier ce duce la Mănăstirea Bichigiu

Primăria Zagra a introdus, din această toamnă, restricții de tonaj pe drumul forestier FE 003 Suplai-Mănăstirea Bichigiu pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone și a limitat viteza de deplasare la 30 de km/h. Conform unui document postat pe site-ul Primăriei Zagra, sunt și unele excepții:

Aceasta după ce, în fiecare an, îndeosebi primăvara la topirea zăpezii, terenul o ia la vale.

Drumul forestier a fost modernizat cu finanţare europeană, prin Măsura 125 C în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 1,5 milioane euro.  A fost inaugurat în octombrie 2013, fiind considerat ”un obiectiv absolut necesar pentru dezvoltarea celor trei comune din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Bichigel – Idieciu: Telciu, Runcu Salvei şi Zagra”.

În total au fost realizaţi 10,56 km de drum din care 1,46 km asfalt în comuna Telciu pe Valea Fiezel şi 9,1 km sector de drum cu macadam, între satul Bichigiu şi comuna Runcu Salvei. Proiectul a cuprins şi construcţia unui pod de pe Valea Fiezel, 2,8 km şanţ betonat, 1,9 km gabioane şi 49 de podeţe tubulare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.