Social

Restricții în comune unde rata de infectare a depășit 6 și 7,5. Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 180 din 04.10.2021, se introduc măsuri suplimentare de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în comuna Runcu Salvei, unde incidența este mai mare de 6, și în Șintereag, unde rata de infectare a depășit 7,5.

În comunele Negrilești și Galații Bistriței nu se mai aplică restricțiile pentru incidență mai mare de 7,5 deoarece aceasta a scăzut. În Negrilești sunt valabile cele pentru incidență peste 6, iar în Galații Bistriței cele pentru incidență peste 3.

Totodată, în comunele Budacu de Jos, Livezile, Dumitrița, Monor, Leșu, se aplică măsuri valabile pentru localitățile cu incidență peste 3.

În localitățile unde incidența este mai mare de 6 accesul la competițiile sportive, săli de cinema, săli de spectacole, evenimente culturale în aer liber, nunți, botezuri, mese festive (la aceste evenimente private nu mai mult de 200 de persoane), restaurante, cafenele, terase, săli de fitness, săli de jocuri, piscine interioare, locuri de joacă se face, numai între orele 05.00-24.00, până la 50% din capacitatea spațiului și este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului digital, nefiind permisă intrarea pe bază de test. Purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele au program până la maxim ora 22.00, iar circulația persoanelor este interzisă pe timp de noapte, excepție fiind persoanele vaccinate sau trecute prin boală, plus cazurile de urgență cunoscute. La incidență mai mare de 7,5, carantina de noapte se aplică în toate zilele săptămânii.

Aici măsurile pentru incidență peste 6 / Aici măsurile pentru incidență între 3 și 6

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.