Actualitate Recomandări

Cum au reuşit doi şmecheri să adune circa 30.000 de euro în trei luni de la naivi lacomi

ACTUALIZARE O mică avere au adunat în câteva luni doi indivizi care au reuşit să păcălească românii lacomi de bani. Oameni naivi le-au virat în conturi 26.750 euro după ce au fost păcăliţi, la telefon, că au de primit bani din ţările arabe. Şmecheria femeii din Galaţi şi a unui nigerian a ţinut trei luni, însă acum cei doi au fost reţinuţi pentru înşelăciune de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Bistriţa.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bistriţa-Năsăud, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut două persoane pentru 24 ore și efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

„În cadrul cercetărilor efectuate în acest dosar penal, polițiștii au identificat o femeie de 30 ani din Galați și un cetățean nigerian cu drept de ședere temporară în România, ambii bănuiți de comiterea faptei. Astfel, ieri 21 octombrie a.c., în urma extinderii investigațiilor, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Galați, ocazie cu care au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM și suma de 5410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea infracțiunii. În fapt, polițiștii au stabilit că în perioada iulie – septembrie 2018, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane, pe care le-ar fi contactat telefonic, folosind identitate falsă și pretinzând că le expediază colete cu bani din țările arabe. Totodată, le-ar fi cerut să trimită sume de bani reprezentând comisioane pentru transferul coletelor în cauză, folosind servicii de transfer monetar, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 26 750 euro”, se arată în comunicatul IPJ.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Galați și al Direcție de Operațiuni Speciale.

La data de 22 octombrie, cele două persoane bănuite de comiterea unor înșelăciuni au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița, cu propunerea de arestare preventivă. Propunerea a fost însușită, iar față de cei doi s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În prezent, cei doi se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.