Actualitate

Rezultate parţiale în Bistrița-Năsăud. Surprize de proporţii! Cine a câștigat bătălia pentru Sîngeorz-Băi

Votul pentru alegerea autorităților locale din 5 iunie s-a încheiat la ora 21.00, au apărut rezultatele parțiale ale bătăliei electorale în localitățile din Bistrița-Năsăud, în urma numărătorii paralele realizate de partide.

La Consiliul Județean, PSD a obținut o majoritate zdrobitoare, cel puțin 19 mandate de consilier, astfel că Radu Moldovan are practic asigurată funcția de președinte, iar în Consiliul Local Bistrița primarul Ovidiu Crețu va avea pentru prima dată majoritate clară PSD.

La Sîngeorz-Băi, învingător este Traian Ogâgău (PNL), care a câștigat lupta cu deputatul PSD Daniel Suciu. ”Victorie! Ne-am luat Sîngeorzul înapoi! Dragi sîngeorzeni, Astăzi este o zi care va rămâne în istorie! Astăzi, noi sîngeorzenii am demonstrat că suntem Uniți, că vrem schimbarea pe care o merităm, că vrem să trăim într-un oraș cu care să ne mândrim, atât noi, cei de acasă, cât și ai noștri sîngeorzeni plecați departe, peste hotare!  Astăzi este un nou început pentru toți locuitorii orașului Sîngeorz-Băi! Mulțumesc din suflet tuturor sîngeorzenilor pentru încrederea acordată mie și echipei mele de consilieri locali PNL și vă promitem, dragii noștri, că nu o să vă dezamăgim! De asemenea, țin să apreciez eforturile contracandidaților mei, Radu Cârcu și Daniel Suciu. Mulțumesc tuturor celor care cred în mine și mi-au fost alături pe parcursul celor patru săptămâni de campanie dar și înainte! Iar nu în ultimul rând, vă mulțumesc în mod special vouă, sîngeorzenilor, și celor care m-ați votat și celor care nu m-ați votat. Vă asigur că începând de acum eu sunt primarul tuturor și împreună cu voi vom găsi soluții la orice problemă, vom reuși să ne gospodărim așa cum trebuie și să reclădim orașul Sîngeorz-Băi, astfel încât să ne mândrim cu el în fața celor care ne vor trece pragul! Doamne ajută! Împreună am reușit!”, a scris pe Facebook Traian Ogâgău.

El reușește să devină primar la a doua încercare, după ce în 2008 a pierdut în fața lui Roland Venig (PSD), care anul acesta nu a mai candidat pentru un nou mandat.

”Sîngeorzul a ales. Felicitări învingătorilor! Chiar dacă personal resimt înfrângerea, gândul meu se îndreaptă spre cei care și-au pus încrederea în mine. Pentru ei e mai greu decât pentru mine. Capul sus dragi prieteni, viața merge înainte. Vă mulțumesc din suflet pentru susținerea și pentru votul dumneavoastră. A fost o onoare să vă fiu alături. Mulțumesc celor 2.000 de sîngeorzeni care m-au susținut, această susținere mă obligă să susțin dezvoltarea orașului în continuare. Doamne-ajută!”, a reacționat Daniel Suciu.

Pentru Primăria Bistrița câștigător detașat, pentru al treilea mandat consecutiv, este Ovidiu Crețu (PSD).

Nicolae Moldovan a obținut un nou mandat la Primăria Beclean, cu peste 75%: ”Vreau să vă mulțumesc dragii mei beclenari pentru faptul că ați dorit și de această dată să fiu primarul vostru! Vă sunt recunoscător tuturor celor care ați mers la vot și vreau să știți că sunt foarte fericit! O să continuăm dezvoltarea orașului Beclean, așa cum v-am promis. Ca întotdeauna: împreună!”

Primăria orașului Năsăud a fost câștigată de Mircea Romocea (PSD).

În comuna Runcu Salvei, Anchidim Pavelea (PNL) a câștigat un nou mandat de primar.

La Spermezeu, primarul în funcţie Sorin Hognogi (PNL) a câştigat şi el fără emoţii, cu peste 85%.

La Şanţ, Ioan Szabo (PSD) a obţinut şi el un nou mandat, conform lui Cornel Moisil, contracandidatul său de la ALDE.

La Tiha Bârgăului, primarul în funcţie, Vasile Dologa a pierdut, după 26 de ani petrecuți în fotoliul de primar, în favoarea lui Vasile Şut (PSD).

La Rodna, Alexandru Năşcan (PNL) a pierdut şi el, edil fiind ales Valentin Grapini (PSD), iar primarul din Matei, Vasile Encian (PNL) a câştigat un nou mandat.

Grigore Ţiolan (PNL) a câştigat al doilea mandat în fruntea comunei Feldru, iar în comuna Negrileşti, primarul Ioan Pugna (PSD) a pierdut în favoarea candidatului PNL, Dumitru Costin.

Primarii PNL din Chiochiș – Vasile Silași și Șieuț – Ioan Dedean s-au impus din nou.

La Maieru, Vasile Borș (PSD) revine în funcția de primar, după ce l-a învins pe Vasile Dumitru (PNL).

La Poiana Ilvei, Ioan Scridonesi (PSD) l-a învins pe primarul de până acum Eugen Bența (ALDE).

PSD a recâștigat Primăriile Ciceu Giurgești (Vasile Iuga) și Zagra (Dumitru Bușcoiu).

Sorin Mititean (PNL) a fost reales primar al comunei Șieu Măgheruș.

La Prundu Bârgăului a câștigat actualul primar Doru Crișan: ”Stimați cetățeni, în urmă cu 4 ani am început alături de dvs. un proiect îndrăzneț pentru dezvoltarea comunei Prundu Bârgăului. Împreună cu dvs. am demostrat, încă o dată, că suntem o forță care nu poate fi doborâtă. Vă mulțumesc enorm pentru încrederea acordată, pentru că ați fost alături de mine și de echipa mea și pentru că ați participat la vot într-un număr atât de mare. Nu pot decât să mă simt onorat și din susținerea voastră să îmi iau toată puterea și forța de muncă pentru cei 4 ani care urmează. Sper ca împreună să reușim să facem toate lucrurile frumoase pe care ni le-am propus, ca o adevarată echipă, iar eu sunt pregătit să fiu acolo unde cineva va avea nevoie de mine. Vă mulțumesc!”.

La Rebrișoara, a rămas la limită primar Viorel Clapău (PNL).

În comuna Coșbuc a triumfat Ioan Pavelea (PNL), care l-a învins pe Ștefan Cira (PSD). Primarul de până acum, Anghel Niculae (PSD), nu a mai candidat.

La Teaca a rămas primar Iustian Muntean (PSD), care a luat peste 75%.

Romeo Florian (PSD) s-a impus la Lechința la scor, peste 80%: ”Vă mulțumesc tuturor din suflet pentru încredere. Vă mulțumesc pentru faptul că ați votat lista de consilieri locali și consilieri județeni. Este un rezultat care mă onorează, dar care în același timp mă responsabilizează. Sunt onorat să fiu primarul comunei Lechința. Cred cu tărie că voi reuși să mă ridic, în următorii patru ani, la nivelul așteptărilor dumneavoastră. Alături de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, vom continua dezvoltarea comunei Lechința, dar și a zonei de câmpie a județului Bistrița-Năsăud”.

La Șieu Odorhei rămâne în funcție Sorin Sfintean (PSD).

La Mărișelu a devenit primar Horea Petruț (PSD). Fostul primar Toma Someșan (ALDE) nu a mai candidat.

Primarii ALDE Ioan Monița – Romuli, Traian Simionca – Livezile, Gheorghe Bălăjan – Dumitra, Dumitru Tomșa – Urmeniș, Ioan Mate – Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Cămărășan – Silivașu de Câmpie, Sever Mureșan – Telciu au câștigat un nou mandat.

La Miceștii de Câmpie, primarul de până acum Dumitru Bendean (ALDE) a pierdut în favoarea lui Ioan Becan (PNL).

La Josenii Bârgăului a câștigat Nicolae Vrâncean (PSD), după ce Tudorel Ciotmonda (PSD) nu a mai candidat.

La Bistrița Bârgăului rămâne în funcția de edil șef Vasile Laba (PSD).

În comuna Dumitrița, primarul de până acum Ioan Vasile Moga (PNL) a pierdut în fața lui Ilie Uchrenciuc (PSD).

La Lunca Ilvei continuă Flaviu Lupșan (PNL), iar la Nușeni – Ioan Mureșan (PNL).

Primarii PSD Olimpiu Iuga-Napeu – Șieu, Ioan Pop – Leșu, Ioan Cira – Monor, Vasile Codrea – Budești, Valentin Mureșan – Ciceu Mihăiești, Florin Simionca – Budacu de Jos, Aurel Horea – Ilva Mică, Paul Știr – Căianu Mic (93%), Grigore Bradea – Chiuza, Mircea Runcan – Nimigea, Ioan Bob – Șintereag, Ioan Strugari – Parva, Vasile Găurean – Galații Bistriței, Valer Avram – Măgura Ilvei, Iosif Gabor – Milaș, Vasile Cocos – Petru Rareș, Ștefan Danci – Rebra, Vlăduț Purja – Târlișua, Petru Șerban – Uriu, Gheorghe Onul – Salva continuă în funcții.

La Cetate a învins Lucian Tarniță (PSD), care îi ia locul lui Daniel Moldovan (nu a mai putut candida în urma procesului pierdut cu ANI).

Tamas Martonos (UDMR) rămâne primar la Braniștea.

Alexandru Anca (PNL), primarul comunei Ilva Mare, își păstrează și el funcția.

16 comentarii

  • La Negrilesti,in urma unei campanii jegoase,s-a facut o rocada proasta.Am sperat ca ai mei concetateni tin la normalitate,ca nu vor transforma o primarie intr-un circ si ca nu vor inlocui un Domn cu un nene.Da,Cristiana Sabau,ai punctat foarte bine in articolul in care cereai sa nu-i facem pe someri primari.Dar oare cata lume are rabdare sa citeasca un comentariu inteligent,sa-l inteleaga si sa si-l insuseasca?
   Da,vine badia Dumitru la primarie,dupa ce a atacat in toate modurile posibile atat el cat si sustinatorii lui.Poftiti la paine si circ,oameni buni!Asta v-ati dorit,asta aveti!
   Iar dupa ce va veti fi saturat,va trebui sa si munciti.Dar unde-i creierul,unde-i?

 • Din pacate, in foarte multe cazuri, ,,ADULTERUL BIBLIC,, a fost transformat de clasa politica ca virtute, un element de baza in doctrinele lor. Poate veti face o analiza a acestui fenomen, d-na Cristiana Sabau. Eu zic ca merita, macar pt. descarcarea sufletului. Pe zi ce trece ne lasa un gust din ce in ce mai amar.

 • „Felicitări” pt Labă de la BB a carat oameni la vot de a rupt. Motorina o plateste satu. Ruşine LabĂ. Sper să te ia DNA-după cît ai furat.

  • Eu nu am vazut nici o masina sa fi dus oameni asta e invidia e mare eu una ma bucur ca a castigat daca nu ar fi bun nu l – ar vota lumea

 • Astia chiar n-e tin de fraieri,o lege cu un singur tur de scrutin, este o felie mare de tort pentru vechii primari.RUSINE

 • Sangeorz bai merita sa cada gramada in capul celor care inca nu au realizat ce hotie se produce acolo!!! un oras condus de interese personale ale unei grupari foarte periculoase….pacat.de atatia ani nu au fost in stare sa faca nimic sa repuna pe harta statiunea!!! fiecare isi merita liderii.Daca le e frica sa se opuna, atunci sa rabde!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.