Actualitate

Rezultate provizorii la referendum: Peste 80% ”Da”

Peste 80% din alegători au răspuns ”Da” ambelor întrebări de la referendumul pe justiţie de duminică, voturile nevalide reprezentând puţin peste 5%, conform rezultatelor provizorii la nivel național.

Rezultate referendum până la această oră:

La referendumul pentru Justiţie – conform datelor centralizate de BEC un număr de 3.190.419 persoane au votat „Da” la întrebarea nr. 1 şi 3.185.710 au spus „Da” la întrebarea nr. 2.

La întrebarea nr. 1 au răspuns „Nu” – 545.283 de alegători, iar la întrebarea nr. 2 au spus „Nu” – 535.347.

Pentru ca referendumul să fie validat este necesară îndeplinirea a două condiţii: să voteze cel puţin 30% din românii cu drept de vot, iar opţiunile valabil exprimate să reprezinte cel puţin 25% din numărul celor înscrişi pe listele electorale permanente. Condiţia votului a 30% din alegători a fost îndeplinită duminică, la puţin timp după ora 17.00.

8 comentarii

  • In parlamentul EUROPEAN VERZII vor primi 65- 70 de mandate. Sunt pe locul patru ca forta politica. Se vede de departe cultura acestor popoare si intelegerea fenomenelor privind protectia MEDIULUI. Verzii sunt pe val in Europa si suntem mandrii ca ne reprezinta si pe noi si avem la cine apela. Cretule mai incet cu DRUJBA ca te param la VERZI !

    • Si in Romania aveti un singur primar (si ala ecologist ce-i drept) dar si ala este PSD-ist!

    • Si, Dnle Balan, verzi in UE sint mai degraba de mijloc stinga si in niciun caz compatibil cu verzi de orice nuanta din Romania si mai putin cu cei asa zisi verzii care promoveaza sau lauda nationalismul sau valori de dreapta neoliberal. Parteneri verziilor naturali ar fi de stinga, doar ca in Romania nu exista de cit declarativ sau restrins local.

  • Deci scapam cu aceasta ocazie si de penalul Iohannis! Sau la el nu se aplica pentru ca este ca in „Ferma animalelor” mai egal decat ceilalti?

    • La el nu se aplică pentru simplu motiv că tu n-ai votat la referendum deoarece nu-ți permite religia.

  • Rabi mai ai aspirine ? Iti aduc eu o roaba numai ascunde-te ca esti caraghios si depasit. Sti vorba lui sportivul. Si puscariasii te-au intrecut. Din cei 14.000 care au votat si la REFERENDUM 90 la suta nu isi doresc amnistie si gratiere pe fapte de coruptie. Aseara asta a comunicat conducerea Penitenciarelor la inchiderea urnelor din puscarii. Si estia sunt cu mult mai constienti decat tine.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.