Actualitate

Robert Sighiartău, desemnat ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul Ciucă

Deputatul PNL Robert Sighiartău, în vârstă de 32 de ani, a fost desemnat ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul minoritar PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă.

”Am prezentat în Biroul Executiv propunerile pentru ministere. PNL va propune pentru Ministerul Justiției pe Alina Gorghiu, pentru Ministerul Economiei pe Florin Roman, pentru Ministerul Apărării pe Cătălin Predoiu, la Ministerul Agriculturii pe Mircea Fechet şi la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pe Robert Sighiartău”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă. El a adăugat: ”Nu îmi voi depune mandatul. Așa cum arată cifrele, guvernul nu are șanse să treacă. A fost destul de multă inflexibilitate în negociere, am constatat că nu vom ajunge la o majoritate. Ținând cont de situația în care ne găsim, am hotărât să merg cu programul de guvernare și cabinetul în Parlament pentru că mai este timp până miercuri, e timp de reflecție pentru fiecare parlamentar”.


Lista miniștrilor, votată de BPN al PNL, va fi depusă în Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să fie supusă votului în plenul celor două camere. Audierile în comisiile parlamentare de specialitate au loc loc marţi, iar votul miercuri.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este unul foarte important în contextul derulării a numeroase proiecte cu bani europeni veniți prin PNRR.

PSD, USR și AUR au anunțat că nu susțin un guvern minoritar.

Robert Sighiartău, unul dintre principalii susținători ai noului președinte al PNL Florin Cîțu, a fost secretar general al PNL în mandatul lui Ludovic Orban, iar acum este vicepreședinte al partidului. Aici CV-ul său.

Lista miniștrilor propuși:

Prim-ministru: Nicolae Ciucă (PNL)

Vicepremier: Kelemen Hunor (UDMR)

Ministerul Apărării Naţionale: Cătălin Predoiu (PNL)

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu (PNL)

Ministerul Finanțelor Publice: Dan Vîlceanu (PNL)

Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode (PNL)

Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu (PNL)

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan (PNL)

Ministerul Energiei: Virgil Popescu (PNL)

Ministerul Agriculturii: Mircea Fechet (PNL)

Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu (PNL)

Ministerul Transporturilor: Marcel Boloş (PNL)

Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru (PNL)

Ministerul Justiției: Alina Gorghiu (PNL)

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Robert Sighiartău (PNL)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Florin Roman (PNL)

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: Hegedus Csilla (UDMR)

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației: Cseke Attila (UDMR)

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna (UDMR)

Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard (UDMR)

23 comentarii

 • La Cercetare si Inovare unu dintre aia de nu cred in vaccin si zic ca e diavolul si cip-uri si alte aberatii numai de ei stiute?? Wow…suntem pe drumul cel bun spre falimentul total ca natie.

 • Mno, poate să treacă Sigartăul la CV că o fost nominalizat să poată ajunge ministru de către partidul lui Iohannis și cățeii lui Câțul și Bogdanul, că nu mai este al liberalilor, din păcate. Fruntașii de conjunctură al PNL o căptiat, au tot felul de fantezii, da-s duși cu sorcova pe la piramidele egiptene, să vază ce sfaturi mai primesc de la faraonul Keops.

 • În secțiunea competențe, la CV si-a trecut: MS office, excel, PowerPoint și Outlook….cu asemenea competențe de invidiat cred ca nici ca secretar nu te angajează nimeni.

  Dar când te impingi ca un supozitor…ajungi ministru.

 • Sincer, n-am crezut că v-a mai exista un președinte să își bată joc mai tare de țară, decît băse, dar uite că se poate. Werner, nu doar că urăște România și românii, dar îi și batjocurește. Cum să pui tu premier, un penal și un prăfuit, precum câțu, apoi să-l umilești și pe fostul Șef de Stat major, dîndu-i o măCiucă-n cap, iar ca tacâmul să fie complet, pui la Cercetare, Inovare și Digitalizare un samsar de mașini, la Muncă pe năluca țurcana, iar la Justiție, să împartă dreptatea pe una ce împărțea sandvișuri prin garsoniere. De-ar fi trăit Lulu și Costan, iar fi pus la Apărare și Externe. Rișinos.
  PĂREREA MEA !

  • Nea Ion ne -ai lipsit .Din păcate iar ai dreptate ….in mare .Totusi Robert NU este samsar de masini , are alte hibe – este pocăit , este prea tânăr si nu este șantajabil . Hai să fim ingaduitori cu dânsul niciun alt ministru din Bistrita si Beclean nu au fost mai breji … poate poate

 • Succes ! România are nevoie de această alianță , deoarece e singura în măsură să vină în ajutorul ceatățeanului român și nu urmărește ca restul partidelor ciolanul (PSD-comuniști mai tinerei , AUR-cămătari cu acte , USR-oportuniști fără susținere ) .

 • Fraților,
  Să ne sapam fiecare parcela vieții noastre. Să facem lucrurile atât de bine, încât să se minunez alte nații.
  Atunci vor străbate și la conducere oameni competenți! Până atunci, e cum se poate.

 • Ce mulți postaci plictisiti suntem pe aici ….
  Aproape toate comentariile au greșeli gramaticale sau ortografice , se pare că unii nu” scrie decât “un comentariu scrie mai multe . Razbate ura invidia rautatea si micimea noastră . Doar in ograda ( familie , firma , comunitate ) noastra putem schimba ceva fiecare in dreptul nostru , in rest postacii scrie … istoria alearga iute si impinge intr- o incăierare neprevăzută vacinații contra celorlati. Funizorii de energie se bucură cresterea prețului in timp ce consumatorilor le tremură ismenele văzând cât a ajuns MW . Usriștii vor da nu ar vrea , Ciuma roșie parca nu-i chiar așa rea … Valuri de știri negative ne năvălesc de peste tot . Domnului să ne rugăm și să ne iubim și respectăm reciproc și bine va fi . Să aveți sănatate și să aveți grijă de ea .

 • Motto:
  „Tarã de doftori si de prosti cu stemã
  azi te iubesc cumplit, ca pe-o exemã
  ce-mi supureazã în bocanc continuu.”
  (Mircea Dinescu- “Blestemul de a fi pamfletar”)
  Cum să pui la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării un neica-nimeni ca Robert Sighiartău. In ce domeniu al cercetării lucrează si câte lucrări stiintifice publicate sau inventii brevetate are acest individ ca să fie numit in fruntea unui astfel de minister.

 • Mama cata rautate si venin aruncat pe numele unui tanar politician. Doua tabere de bezmetici comentaci fara nume si verticalitate.Tabara de stanga mult mai stufoasa si pusa pe mizerii si doar trei comentaci de dreapta facuti praf.
  Atata mizerie in afirmatiile unor cititori este greu de imaginat sa mai intalnesti la alte popoare care isi vad de treaba si voteaza fara sa scuipe zilnic.
  Cu adevarat ziarele germane ne considera impreuna cu Ucrainenii si bulgarii – IDIOTII Europei.
  Ce aveti bre cu tanarul Robert Sighiartau ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS