Actualitate Recomandări

Robert Sighiartău, posibil viitor ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării

Deputatul Robert Sighiartău este unul dintre cei care ar putea ocupa funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, după demisia lui Florin Roman.

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Potrivit unor surse G4Media, printre candidații din PNL la funcția deținută până miercuri de Florin Roman se numără Pavel Popescu și deputatul Robert Sighiartău.

Robert Sighiartău (32 de ani) este licențiat în Economie la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Facultatea de Studii Europene și Managementul Instituțiilor Europene.

Reamintim că ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a anunțat, miercuri, pe Facebook că și-a dat demisia din Guvern, în urma scandalului privind plagiatul lucrării de master.

În mesajul publicat pe Facebook, Roman a atașat un colaj cu trei diplome – o “Diploma de absolvire” acordată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, o Diplomă de licență acordată de Universitatea Athenaeum din București și o Diplomă de Master la Universitatea Titu Maiorescu din București.

El a publicat diplomele după ce, miercuri, Libertatea a scris că, potrivit Universității Babeș-Bolyai, ministrul nu a obținut licența la această instituție, ci a absolvit un colegiu neacreditat aparținând de o universitate din Alba Iulia și a dat la UBB un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență.

“Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai”, este citat rectorul UBB, Daniel David

8 comentarii

 • Super, eram sigur! A plecat tusea și vine junghiul! Ăștia sunt marii specialiști propuși de această molimă, unul mai penibil decât celălalt. Băieții, căci despre fete nu prea e vorba, nu au nicio treabă cu domeniul încredințat, dar, foarte important, au legătură cu serviciile, cu jocurile subterane, cu jocurile de culise și, nu-i așa, cu interesele de partid! Nu am câștigat și nu am pierdut nimic: a plecat un trișor, mare lătrător și spumegător al echipei bălegătoare, și vine un incompetent și purtător de geantă. Era evident și este evident că la cercetare și digitalizare nu avem nevoie de un specialist, ci de o slugă care să execute orbește ordinele venite dinspre partid și dinspre securitate! Am spus și o repet, cât timp securitatea va călări țara și va avea drept de viață și de moarte asupra modului de desfășurare și organizare ale activității administrative a acestei țări, ghinion, zero perspective să se schimbe ceva. Uitați-vă cum arată echipa guvernamentală plus toate numirile de incompetenți de pe lângă, ok, sugestia este pentru oamenii raționali și cu ceva neuroni la purtător, sunt niște catastrofe și o maximă sfidare la adresa oricărui om de bună-credință din această țară, este o sfidare maximă la adresa noțiunii de normalitate, educație și profesionalism. Toate aceste nulități sunt catapultate în pozițiile publice, doar pentru a servi drept paravan pentru „jmekerii” din spate, ăia taie și spânzură, ăia fac jocurile, otrepelor numite le convine, le-a fost asigurat un rost în viață, ei fiind niște nimeni, fără vreo competență sau carieră profesională. Așa cum slugile de partid și lipitorii de afișe sunt numai niște nerealizați în viață, niște unii care n-au fost capabili să răzbească de unii singuri, aciuându-se lângă niște pestilențiali din politică, exact așa stau lucrurile și cu unii precum: grindaru, romașcanul, bode, clanul stănescu, câciu, chesnoiu, ciolacul, câțul etc. Cum dăunăzi, chiar impostorul de florin roman se raporta la orban, spunând despre acesta că ar trebui să fie recunoscător partidului, că acesta i-a dat totul. Mai mult decât sugestiv, aceste dejecții umane exact pentru asta intră în politică și din această pricină să freacă de piciorul stăpânului, lingându-i dosul, pentru a se realiza în viață și pentru a-l face om. Grețos și subuman, dar asta e societatea noastră și, din păcate, atâta poate genera, borhotul uman poate genera numai soaie, iar soaia este deversată în toate pozițiile publice, plecându-se de la Parlament, Guvern, autoritățile autonome de la nivel central, continuându-se la toate celelalte niveluri. Vorba unui impostor: „ghinion”! Așa este, al nostru, căci pentru ei e numai lapte și miere!

 • din nou??????????? si dl. Dolha secretar de stat tot acolo??? :::))))Puneti domnule oameni cu exeprienta si acesti tineri sa stea pe langa ei sa invete un pic si apoi sa vina si vremea lor. Este timpul sa facem serios treaba!!! este nevoie maxima de oameni cu multa experienta ca sa ne miscam si noi ca stat.

  • Cosmine, care tineri? tinerii ăștia ar trebui mai întâi să frecventeze școala. Dar pe bune și nu la distanță sau prin curierat! Eu zic să fie pus nuțu cămătaru la digitalizare… credeți că ar fi mai rău decât cu roman, sighiartăul etc.? tare cred că nu. Păi, și molimele și-au dat mâna pentru a face ceva pentru țară, să fim serioși, s-au cotârcit pentru a-și face bine lor și mafiei deservite. Ăștia sunt capabili de orice mizerie. așa cum au pus la ANRE un mecanic agricol, de ce nu ar pune la digitalizare un săpător de șanțuri? După roman…

 • Sper ca e o gluma! Ce il recomanda pe acesta pentru domeniul cercetarii/inovarii? faptul ca e parlamentar, doar atat? Ca scoala absolvita e de genul – bifati varianta corecta! – cred ca nu poate sustine un discurs de 2 minute nici la antena satelor dar cum ar putea sa ia decizii intr-un domeniu de varf ? Totusi, omul pare a avea bun-simt si poate nu se va arunca in hau.

 • De data asta Dumnezeu i-a trimis email și nu i-a mai vorbit?
  În Bulgaria pe această funcție este un IT-ist de top. Grav am ajuns ca și țară, nu există nicio speranță de nimic!

  • Mulțumesc Mario, mulțumesc, acuma înțeleg de ce toate casele de marcat sunt fabricate în Bulgaria.

 • Din lac in puț..!!! Cam asa ar putea fi numită această propunere.. Poate ne spune d nul Sigartau ce anume il recomanda pentru aceasta funcție?? Este reprezentantul județului in politica românească de multi ani, ceea ce este lăudabil pentru un tânăr, dar care sunt proiectele d lui? Ce impact si ce consecinte au produs, în rândul tinerilor pe care ii reprezinta?? Eu ca tanar întreprinzător si susținător al pnl -ului, am inteles pana acum din activitatea domniei sale, ca pentru un nivel de trai mai bun ar trebui să am mai mulți copii, ceea ce mi-ar asigura un venit in plus prin mărirea alocației!! Este si asta o perspectivă! Dar asta este viziunea liberală?? Poate are niste studii, niste lucrari publicate, ceva inovativ si atunci merita toata increderea!!! Sau poate ajuta sa ajungi ministru si navigarea pe site uri cu vânzări de mașini la mâna a doua…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.