Social

Roland Jazz Festival 2018, trei zile de muzică, ateliere, vin bun şi companie plăcută

A șaptea ediție a Festivalului Roland Jazz urmează să aibă loc în Sângeorz-Băi în prima parte a lunii august. Vor fi trei zile de ateliere, muzică, cărți de jazz, vin bun și o companie bună, anunţă organizatorii.

„Este un eveniment în aer liber, cu amestec internațional de jazz, stabilit pentru 3-5 august 2018. Trupe din Serbia, Anglia, Ungaria sau România se vor reuni la Sângeorz-Băi pentru a oferi un spectacol de jazz spectaculos”, precizează ei pe singeorzbai.com.

Ideea unui festival de jazz open air la Sângeorz-Băi datează încă din anii 80.

Profesorul Roland Szekely, în același timp traducător specializat în lucrări despre jazz, și-a dat seama că un astfel de festival va atrage multă lume în stațiune și va pune mica stațiune balneară de la poalele Munţilor Rodnei pe harta culturală a României.

De-abia în 2012, ideea a prins contur și, cu sprijinul CJ BN și al Primăriei Sângeorz-Băi, s-a concretizat în prima ediție a festivalului, care a avut loc în parcul stațiunii.

De-a lungul celor 6 ediții (dintre care una s-a desfășurat la Lunca Ilvei) pe scena festivalului s-au perindat nume sonore ale jazzului românesc și din pepiniera jazzului european.

Cu toate că festivalul s-a confruntat cu numeroase probleme financiare și a rezistat miraculos, el este deja un brand pentru orașul Sângeorz-Băi, fiind trecut pe lista festivalurilor de gen din Europa.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.