Social

Roland Jazz Festival 2018, trei zile de muzică, ateliere, vin bun şi companie plăcută

A șaptea ediție a Festivalului Roland Jazz urmează să aibă loc în Sângeorz-Băi în prima parte a lunii august. Vor fi trei zile de ateliere, muzică, cărți de jazz, vin bun și o companie bună, anunţă organizatorii.

„Este un eveniment în aer liber, cu amestec internațional de jazz, stabilit pentru 3-5 august 2018. Trupe din Serbia, Anglia, Ungaria sau România se vor reuni la Sângeorz-Băi pentru a oferi un spectacol de jazz spectaculos”, precizează ei pe singeorzbai.com.

Ideea unui festival de jazz open air la Sângeorz-Băi datează încă din anii 80.

Profesorul Roland Szekely, în același timp traducător specializat în lucrări despre jazz, și-a dat seama că un astfel de festival va atrage multă lume în stațiune și va pune mica stațiune balneară de la poalele Munţilor Rodnei pe harta culturală a României.

De-abia în 2012, ideea a prins contur și, cu sprijinul CJ BN și al Primăriei Sângeorz-Băi, s-a concretizat în prima ediție a festivalului, care a avut loc în parcul stațiunii.

De-a lungul celor 6 ediții (dintre care una s-a desfășurat la Lunca Ilvei) pe scena festivalului s-au perindat nume sonore ale jazzului românesc și din pepiniera jazzului european.

Cu toate că festivalul s-a confruntat cu numeroase probleme financiare și a rezistat miraculos, el este deja un brand pentru orașul Sângeorz-Băi, fiind trecut pe lista festivalurilor de gen din Europa.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS