Social

Profesoara de 10 şi-a ales postul în aplauzele colegilor. Laura Domide: Sunt foarte încântată

Laura Domide, singura profesoară care a obţinut nota 10 la examenul de titularizare, a ales să lucreze la o şcoală de la marginea judeţului. „Sunt foarte încântată de şcoală, de colectiv, de copilaşi, mai ales că îi voi lua pe cei mici de la clasa pregătitoare. Abia aştept să-i întâlnesc”, a spus Laura Domide, imediat după ce a semnat pentru preluarea postului.

Înainte să înceapă efectiv şedinţa de repartizare a posturilor, Laura Domide a fost aplaudată de toţi de cei prezenţi, inspectorul pentru învăţământul primar Smaranda Florean recunoscând că e prima oară în cariera ei de inspector când semnează o repartiţie pentru un învăţător de 10.

 

„Concursul nu a fost deloc uşor. Subiectele au fost dificile. Eu am terminat în urmă cu 10 ani. Am profesat trei ani în învăţământ gimnazial ca profesor de franceză. Pentru că nu am găsit post, am încercat la învăţământ primar şi am avut şansa, norocul acesta să obţin nota maximă. Am ales să predau la Ilva Mare. Nu am posibilitatea să mă mut la oraş. Tocmai am obţinut o locuinţă ANL în localitatea Lunca Ilvei, vecină cu Ilva Mare, şi mă bucur să mă întorc la şcoală, la Ilva Mare, mi-a plăcut foarte mult. Copiii sunt foarte simpatici, iar colectivul de nota 10. Aştept cu plăcere să merg la şcoală. Sunt foarte încântată de şcoală, de colectiv, de copilaşi, mai ales că îi voi lua pe cei mici de la clasa pregătitoare. Abia aştept să-i întâlnesc”, a spus Laura Domide (30 de ani) pentru Timp Online.

Înainte să se înscrie la concursul de titularizare, Laura Domide spune că s-a frământat mult.

„M-am gândit foarte mult la concurenţa care era la învăţători şi am început destul de târziu să învăţ. La franceză eram 15-16, la învăţători 115, dar, până la urmă poate depinde şi de destin şi de Dumnezeu ce ne rezervă fiecăruia”, a mărturisit ea.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a repartizat, miercuri, pe 48 de posturi candidaţii care au luat peste 7 la examenul de titularizare. Doar un sfert dintre ei au avut această şansă, restul de până la 200 urmând să devină suplinitori.

9 comentarii

 • asa, si?
  o sa ajunga subalterna unui director cocotat în functie pe baza de interviu, a carui principala
  calitate este obedienta fata de partidul care l-a plantat.
  peste câtiva ani va fi scârbita de mediul în care-si traieste existenta.
  ar fi interesant atunci sa-i luati un interviu ca sa aflam daca considera ca a avut sansa sau ghinion.

  • Dacă citeai articolul probabil iti dădeai seama ca deja lucreaza in invatamant dar pe alta specializare.in al doilea rand dacă ești pregătit ca si cadru didactic și vii in sistem cu un bagaj de cunostinte si vrei sa faci performanta nu cred ca directorul s.ar împotrivi!

 • Aici chiar ai dreptate, directoarea a fost numită politic fiind președintele psd Ilva Mare până a fost „unsă „directoare.

 • Pun presiune pe ce? Pe profesori, pe copii, pe parinti, pe femeia de serviciu? Ca sa ce? Or fi punand presiune pe colacul de la wc sau pe conducta de apa. Ca daca pun presiune pe primar si pe consiliul local sa modernizeze scoala, e foarte bine.
  Elevii au nevoie de dascali (profesori, invatatori, ce-or fi) dedicati copiilor si daca sunt si buni pedagogi, e si mai bine. Iar directorii (eu din cate stiu dau concurs, nu sunt numiti politic) trebuie sa fie buni manageri, dedicati scolii. Normal ar fi sa nu fie afiliati politic, dar daca unii sunt, fiind, totusi, asa cum am zis, dedicati copiilor, respectiv scolii, poate tot e mai bine dacat sa fie neafiliati, dar si dezinteresati de copii, respectiv de scoala, asteptand doar ziua de leafa si sa plece de la scoala cat mai repede in fiecare zi.

 • Felicitări doamnei profesoare!In legătură cu doamnă directoare a școlii din Ilva Mare doar cuvinte de lauda,un om minunat un om care iubeste copii și își iubeste meseria.Timp de 3 ani cât copilul meu a fost in grija dumneaei a dat dovadă de profesionalism si sa implicat foarte mult in multe proiecte drept dovadă multe diplome ce le avem acasă!Respect doamna directoare!!

  • sa speram ca macar copilul tau a învatat cât de cât gramatica, ca tu esti praf.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.