Recomandări Social

Roland Jazz Festival ajunge la ediția a 8-a

Inițiat în anul 2012 ca proiect cultural al Asociației cultural-umanitare Puntea din Sângeorz-Băi, Roland Jazz Festival ajunge anul acesta la cea de-a 8-a ediție, care se va desfășura la Sângeorz-Băi în perioada 26-28 iulie.

”Vor fi două seri cu jazz din zona avangardei, proiecții în aer liber, lansări de carte și un jam session la tunel, totul într-o atmosferă prietenească, ieșită din standardele mainstream. Acces gratuit la concerte și campare”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe parcursul celor șapte ediții de până acum, pe scena festivalului au evoluat artiști din România, Elveția, Ungaria, Serbia, Austria, Anglia, Slovacia, Rusia, Germania, SUA.

Directorul festivalului, Roland Szekely, a făcut cu mari eforturi să mențină festivalul la linia de plutire și să caute surse de finanțare. Primăria și Consiliul Local Sângeorz-Băi au aprobat parte din finanțare, astfel că festivalul continuă. Brandul aparține orașului Sângeorz-Băi, în acest sens existând și un contract încheiat în 2012 cu Ministerul Turismului.

”Primele ediții s-au desfășurat sub semnul eclectismului (am adus artiști reprezentând aproape toată paleta de stiluri din jazz), dar, încet, încet festivalul s-a orientat strict spre zona mai puțin accesibilă estetic a avangardei jazzistice. Încă nu putem spune că suntem un festival în toată regula cuvântului. Și asta doar din motive financiare. Suntem un festival de nișă, dar unul extrem de prietenesc fără niciun fel de interes de câștiguri materiale personale. Altfel spus, o bărcuță față de pacheboturile reprezentate de festivalurile mainstream”, spun organizatorii pe www.singeorzbai.com.

1 comentariu

  • La Sângeorz există truveri de respirație europeană. L-am numit aici pe Roland. Însă doar cei care ling cururi și din cururile tăbăcite de atâta lins poți face cojoace, reușesc, parvin. La Sângeorz, acestora le zice suci. Meșteri suci.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS