Social

S-a anunțat când vor veni prin Poștă deciziile de recalculare a pensiilor

Casa de Pensii a precizat că până în acest moment nu a fost trimisă nicio decizie de recalculare a pensiilor în baza Legii 360/2023.

Deciziile de recalculare vor fi transmise de către Casa Județeană de Pensii, prin Poșta Română, tuturor pensionarilor în intervalul 15-31 august, se arată într-un comunicat.

Plicurile vor fi duse de către poștași la domiciliul beneficiarilor, cu confirmare de primire.

În cazul în care un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat, iar apoi, dacă pensionarul tot nu merge să îl ridice, adeverința de recalculare a pensiei va putea fi preluată de la sediul Casei Județene de Pensii.

Legea pensiilor a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024, iar de la 1 septembrie prevede majorarea pensiilor, după recalcularea acestora. Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, iar majoritatea pensiilor vor avea creşteri, unele chiar substanţiale (pensiile mici cu un stagiu de cotizare mare). În urma recalculării, circa 3,5 milioane de pensionari de vor primi pensia mărită, iar restul de 1,5 milioane vor rămâne cu pensia în plată, urmând să beneficieze anual de indexările prevăzute de lege, au anunțat guvernanții.

7 comentarii

    • Nu știu cum să de-a mai puțini bani! Au găsit această Modalitate, să nu facă lumea gălăgie. Au găsit deja o să nu ne de-a mai mulți bani. Exemplu: A-m ieșit la pensie cu 41ani, după am mai lucrat 2ani în altă parte. Acești 2 ani nu se pun la punctele de stabilitate. Amână poate mai găsesc ceva,să nu primim ce ne cuvine!

  • Cred că va fi un maaarrrreee fffaaasss,după atâta laude ca sa muncit urmează surprizele ,surprize adică ioc marii se câștigă timp,,

    13
    1
    • Din mai in iunie,apoi în iulie,pentru a aștepta jumătatea lui august să aflăm ce și cum. Seriozitate marca Ciolacul și gașca lui.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.