Actualitate Recomandări

Jumătate din locurile pentru Maratonul VMT s-au ocupat în mai puțin de 30 de ore

Înscrierile pentru Maratonul Via Maria Theresia 6.0, care va avea loc în 24 august pe traseul istoric din Munții Călimani, au fost deschise, anunță Asociația Tășuleasa Social.

Înscrierile se fac online, pe noul site al competiției, unde puteți afla toate detaliile concursului, la următoarele probe: maraton, semimaraton, ultramaraton, drumeție.

”Competiția Maratonul Via Maria Theresia – ediția 6.0, care va avea loc în data de 24 august 2019, se apropie! Drept urmare, vă așteptăm să reveniți sau să parcurgeți pentru prima dată unul dintre traseele pe care le avem în structura competiției, spre a vă adăuga la albumul de amintiri încă o poveste, a Maratonului Via Maria Theresia, înscriindu-vă până în 31 iulie” – Tășuleasa Social.

”În mai puțin de 30 de ore de la începerea înscrierilor, jumătate din locurile pentru Maratonul Via Maria Theresia s-au ocupat. Vă mulțumim pentru entuziasmul vostru. Pe cei care doresc să participe, dar nu au apucat să se înscrie, îi sfătuim să se grăbească. Locurile sunt limitate!”, a anunțat apoi asociația.

Anul trecut, aproape 900 de persoane au luat parte la Maratonul VMT.

Drumul istoric al Mariei Theresia a fost construit cu sute de ani în urmă, cu scopul inițial de alimentare a frontului și amplasare a trupelor. Ulterior, acest scop a devenit asigurarea unei legături între două provincii istorice. Mult timp, acest drum nu a mai jucat niciun alt rol important, el rămânand aproape intact sub culmile înnegurate ale Călimanilor. Tăşuleasa Social a reabilitat drumul Mariei Theresia prin acţiuni de curăţare a potecii de pietre şi elagare a vegetaţiei, prin montarea de marcaje vizibile pe timp de zi şi noapte, prin amenajarea locurilor de popas şi hidratare, precum şi prin amplasarea de panouri informative bogate în date istorice şi poveşti ale locurilor. Tășuleasa Social a creat o potecă tematică, cea mai lungă de acest fel din ţară şi singura care promovează informaţii istorice.

2 comentarii

  • Bună care sunt condițiile de participare pentru amatori și vârsta maximă acceptată. Mulțumesc.

    • Ai incercat sa intri pe site-ul competitiei sa cauti informatiile astea?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.