Actualitate

S-a deschis pumptrack-ul modular. Primarul Ioan Turc: Vom investi masiv în infrastructura de agrement

(FOTO-VIDEO) Zeci de copii și tineri au venit să testeze pumptrack-ul modular montat în parcarea de lângă Hotelul Metropolis, situată lângă Parcul Municipal, la inaugurare fiind prezenți primarul Ioan Turc, viceprimarul Sorin Hangan, președintele de ședință al Consiliului Local Florin Urîte și mai mulți consilieri locali.

”Circuitul de biciclete din Cocoș, pumptrack-ul, patinoarul sintetic care urmează să vină în scurt timp – și care va fi unul dintre cele mai mari din țară – sunt tot atâtea invitații pentru ca bistrițenii, de la tineri la vârstnici, să își petreacă agreabil timpul în aer liber. Vom investi masiv în așa fel încât Bistrița să aibă una dintre cele mai puternice infrastructuri de agrement, de divertisment din România, pentru practicarea diferitelor sporturi de masă. Ne-am consultat pentru investiția pe care tocmai o inaugurăm cu bikerii bistrițeni, furnizorul a venit pe o platformă de discuții dintre bikerii bistrițeni și el, așa că sperăm că satisfacția va fi una mare. Îi chem pe copii, pe adulți, pe vârstnici să iasă din case, să își petreacă timpul în aer liber, să lase telefonul, să lase calculatorul, să se bucure de mișcare pentru un caracter robust și sănătate”, a spus primarul Ioan Turc.


Într-o postare pe Facebook, primarul a completat: ”Am inaugurat, în această după-amiază, pumptrack-ul modular montat în Parcul Municipal, în parcarea de lângă Hotelul Metropolis. Iubitorii de mișcare pe bicicletă (MTB, BMX, Dirt Bike, etc.), trotinetă freestyle și skateboard au acces gratuit la două piste, atât pentru copii și începători (linie dreaptă, 15 metri), cât și pentru avansați (6 curbe, 79 de metri), bineînțeles, cu purtarea unei căști de protecție. Ca să fie asigurat succesul investiției, specialiștii Primăriei Bistrița s-au consultat și cu bikerii de la Asociația Club Sportiv Bistritz Racing, condusă de Hunyadi Mihai. Contractul cu firma Zarox Team SRL din Târgu Mureș, în valoare de 265.200 lei fără TVA, avea ca termen de livrare data de 10 noiembrie a.c., dar s-a reușit o amenajare mai rapidă, iar pasionații vor avea mai multă vreme bună pentru pumptrack-ul pe care li-l promisesem încă de la preluarea mandatului de edil al municipiului”.

Adriana Antoneac, directorul Direcției de tineret și sport din Primăria Bistrița, a spus că pe pumptrack-ul modular accesul este gratuit la orice oră. Referitor la amplasament, ea a declarat: ”Parcarea aceasta este a municipalității. E folosită la capacitate doar când sunt evenimente la hotel, în rest nu sunt probleme. Pumptrack-ul modular este configurabil, putem să-i schimbăm forma și poate avea alt grad de dificultate. Are garanție 5 ani. Mai întâi vor fi bikerii cu experiență aici care îi vor învăța și pe ceilalți. De asta am insistat să punem și una pentru începători ca acolo să se învețe. Odată ce ai prins mișcarea devine ușor, ca și datul pe patine sau schiatul”.

Pista poate fi folosită de cel mult șase persoane în același timp, altfel există risc de accidente, conform instrucțiunilor pe care bikerii le-au primit la fața locului.

Cristian Vlad, care a fost timp de zece ani instructor de snowboard şi schi în Austria, a declarat că pumptrack-ul modular este folosit de copii de la doi ani în sus în țările europene. El a menționat că este nevoie de cască de protecție, de genunchiere și de cotiere fiindcă există riscul să te dezechilibrezi mai ales dacă ești începător.

Potrivit lui Cristian Vlad, pumptrack-ul este o ramură din mountain bike foarte la modă, iar cei care practică acest sport se distrează, dar se și antrenează, așa încât mai ales tinerii vor lăsa la o parte computerele și telefoanele de dragul acestei noi distracții care este, în opinia lui, salutară.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/884962202426961

18 comentarii

  • Ca la noi la nimeni ! Cum să ajungem acolo aşa de departe din mijlocului oraşului că nu este terminată nicio pistă de biciclete ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mai ales copiii de toate vârstele cum vor putea ajunge în siguranță acolo aşa de de parte dacă nu există piste de biciclete ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Orasul a fost sufocat astazi de taranii veniti la shopping, daca tot a fost sarbatoare.
   Coloane de masini pe kilometri, aglomeratie, poluare si nervi cât încape….
   In loc sa se construiasca naibii niste parkinguri în zonele de acces în oras unde sa-si lase aia cazanele si sa fie obligati sa mearga cu transportul în comun sau pe jos, noua ni se scot ochii cu tot felul de „realizari” – în fond niste kkturi care deservesc pentru o mâna de oameni.
   Nu degeaba dincolo li s-au interzis celor cu cazane cu norme de poluare sub euro 5 sa plateasca ca sa se poata plimba prin buricul târgului, ci din motive de poluare si fluidizare a traficului.
   Daca vrei sa te plimbi prin centru ca un sarantoc fudul cu o coaja mai ieftina decât o trotineta electrica performanta atunci îti permiti si luxul sa platesti fudulia.
   Sau nu?!?

  • Pentru milițianul şef de care dealfel este foarte vaşnic în lupta contra bicicliştilor. De ce nu se autozesizează să amendeze primăria şi să someze primăria să scoată pista de pumptrak de pe o parcare publică complet funțională. Ce se va întâmpla la primul acident când o maşină care va intra în parcare va lovi pista, cine va plăti despăgubirile provocate deteriorării automobilului ?

  • Au mai distrus o parcare ! Inițiativă bună locație foarte proastă întrun cartier îmbătrânit fără copii. O locație aproape la fel de proastă ca pista de monting bike de pe pârtia de schi care vine la vale Cocoşu.

  • Aveam câteva parcari acolo pentru o plimbare în parc, acum au dispărut și alea. Nu sunt în măsura sa dau soluții dar pumptrackul se putea face lejer în poligon, doar ca acolo s-a făcut deja un circuit de drift ilegal si acceptat toată lumea de câțiva ani.

 • În poze nu-l văd pe obezul din CL să se dea pe bicicletă pe pista de pumptrack măcar pe cea pentru începători. Orare până în parc a venit tot cu automobilul . Ce tupeu de politruc borfaş mai are ăla că vine să inuagureze o pistă de biciclete ştiind faptul că obezul este singurul din CL care sa opus construirii pistelor de biciclete !

 • Aveam câteva parcari acolo pentru o plimbare în parc, acum au dispărut și alea. Nu sunt în măsura sa dau soluții dar pumptrackul se putea face lejer în poligon, doar ca acolo s-a făcut deja un circuit de drift ilegal si acceptat toată lumea de câțiva ani.

  • Parcarea aia au făcut-o niște borfași pentru alți borfași. Ar fi interesant de aflat cine, când și în ce condiții a făcut-o. Acolo era un teren de sport cu tribune. Pe vremuri juca echipa de handbal a Bistriței, meciuri de divizia B și iarna era patinoar. Conform legii schimbarea destinației, din teren de sport în parcare, era interzisă. S-a putut, pe bază de alba-neagra. E foarte bine că terenul a căpătat din nou o utilizare adecvată cu locația și destinația inițială. Iar pentru o plimbare în parc, fă o plimbare, nu fi stupid!

  • @clm, sccuză-mă dar eşti stupid, la orice locație publică mai ales în partea centrală a oraşului trebuie făcute parcări foarte generoase pentru ca toți locuitorii oraşului să poată ajunge acolo cu autovehicule fiindcă oraşul Bistrița este mult mai mare şi nu se termină pe strada Liviu Rebreanu, idem şi pentru zona parcului mare. Iarăşi politruci anacronici locali fac struțo-cămile, suntem unici în materie de prostie nu numai în țară cât şi în Europa după ce că avem o parcare în fața casei de cultură care în acelaşi timp este şi fãntă arteziană :o) acum tot ín zona „Caracalului Bistriței” avem o altă parcare care în acelaşi timp este pistă de punktrak. În altă ordine de ideii parcarile de la tribunal trebuie să fie exclusiv pentru cei ce vin cu treabă la tribunal lafel cu parcările adiacente de la birourile notariale şi birorile avocaților care trebuie folosite de clienți şi nu blocate de cei cevin şi ard manganul prin parc.

 • Solutii reale pentru oras ar fi:
  -campus universitar, Oradea a primit finantare anul acesta pe bani europeni, la noi ce se intampla?
  -centura ocolitoare, Sanmartin investe 44 de milioane de euro si face si piste de biciclete pe langa
  -piste de biciclete adevarate nu asfalt maro, sper ca nu faceti asa receptia lucrarii
  -parcuri si zone de agrement adevarate

  E de apreciat ca se gandeste si la conditii pentru tineri, nu sa plece toti la Cluj si sa nu mai vrea sa se intoarca, dar trebuie facute si chestii adevarate nu tot asa povesti

 • Mare realizare domnule primar , trebuia sa îl invitați și pe ministrul sportului și pe premier la deschidere , noi nu avem iluminat pe unele străzi din bistrita , unele nu sunt asfaltate și dumneavoastră inaugurati piste . Mare realizare ați făcut anul acesta , felicitări!!!!

 • Voi ati inteles ca este pentru copii?Este pentru copii!!!!!!
  Copiii trebuie educati in sensul ca masina nu trebuie sa mai fie cel mai de ravnit cadou la 18 ani. Un parinte destept asta trebuie sa aiba in vedere.
  Sa faca sport, miscare, sa invete ca pot merge la scoala cu bicicleta, trotineta ori ce mai au, nu sa fie dusi de parinti cu masina pana in banca scolii.
  Asa se educa generatiile nu astepti pana devin niste soferi frustati si acrii.
  Primaria sa faca bine sa faca piste pentru a facilita deplasarea cu vehicule nepoluante si silentioase.
  Sunt investitii facute pentru copii si tineri.
  Auzi mergi la plimbare in parc cu masina! Doamne fereste!

  • @ sport, Aproape corect numai că prima dată trebuia să facă primarul pistele pe care copiii să poată să ajungă în siguranță la pista de pumptrak sau să fie aleasă o locația pistei de pumptrack într-un cartier în mijlocul oraşului unde sunt mulți copiii şi astfel aceaştia nu ar mai fi fost nevoiți să se deplaseze pe şosea cu bicicletele. Aşa că acum copiii învață doar o singur lucru Legea junglei ” Scapă cine poate „.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS