Actualitate

S-a deschis ”Primăvara cadourilor”. 42 de expozanți. Ce găsiţi la Târgul de Florii și Paști

(FOTO) Târgul de Florii şi de Paşti ”Primăvara cadourilor” şi-a deschis porţile în Piața Centrală, pe pietonalul Liviu Rebreanu şi în Teatrul de vară cu o ofertă bogată de încălţăminte, îmbrăcăminte şi accesorii la preţuri de producător care pot fi la jumătate faţă de cel din magazine. Nu lipsesc nici florarii care au venit, anul acesta, cu soiuri noi de pomi fructiferi şi de plante decorative.

1 expo bta primavara cadourilor 16 2  expo bta primavara cadourilor 16 3  expo bta primavara cadourilor 16 4  expo bta primavara cadourilor 16

42 de expozanţi, producători români și comercianți, își prezintă oferta de produse din următoarele categorii: Cadouri de Paşti – Confecţii, tricotaje, încălţăminte şi articole de marochinărie; produse cosmetice, produse naturiste, bijuterii şi accesorii; produse alimentare; artizanat şi produse tradiţionale, diverse alte articole, Grădina – plante şi puieţi, bulbi, arbuşti, amenajări peisagistice, Auto – cele mai noi oferte în domeniul auto.

La deschiderea oficială a Expo Bistrița, ediția cu nr. 26, au participat primarul Ovidiu Crețu, președintele CJ Radu Moldovan și prefectul Ovidiu Frenț.

5  expo bta primavara cadourilor 16 6  expo bta primavara cadourilor 16 8  expo bta primavara cadourilor 16 9  expo bta primavara cadourilor 16

”Sunt prezenți 42 de expozanți, șase din Bistrița-Năsăud, iar ceilalți 36 din alte 15 județe. Numărul este mulțumitor pentru că în această perioadă sunt expoziții aproape în toată țara”, a anunțat președintele Camerei de Comerț și Industrie BN, Vasile Bar, organizatorul manifestării expoziționale.

”Peste tot în lume aceste târguri nu se fac în zone măginașe, ci chiar în centrul centrului. Succesul acestei manifestări se datorează și amplasamentului foarte bun. Trebuie să continuăm aceste lucruri aici, dacă ne mutăm în altă parte o să avem puțini expozanți. Centrul orașului trebuie să fie viu, plin de oameni, care trebuie să găsească ceva aici. Dacă vor fi doar pavaje, vor fi puțini, dar când apare și latura comercială, numărul vizitatorilor crește. Cortul va fi mutat după 20 aprilie, dar ocazional va fi readus pentru a se putea desfășura în bune condiții astfel de târguri”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

Ca şi în anii trecuţi, la târg au venit cu marfă producătorii de încălţăminte din piele din judeţul Suceava. La standurile lor, perechea de pantofi costă cel mult 130 de lei, în unele cazuri, preţul fiind jumătate  faţă de cel din magazine unde se percepe şi adaos comercial. Din Rugioasa a venit şi un bărbat care lucrează pielea şi face curele, poşete şi alte accesorii. Cea mai scumpă poşetă o vinde cu 100 de lei, bani cu care, din comerţ, ne putem cumpăra, cel mult una din „cârpă” potrivit spuselor sale.

targ Camera de comert 2 targ camera de Comert 3 targ camera de Comert 4 targ camera de Comert 5

O firmă de confecţii din Piatra Neamţ a adus la Bistriţa îmbrăcăminte de damă, de la cămăşi, la bluze de tot felul şi ii. Reprezentanta firmei, Maria Nistor, a explicat pentru Timp Online că la standul său îşi găsesc haine şi femeile care poartă mărimi mai mari. O cămaşă costă de la 60 de lei în sus, o ie între 90 şi 120 de lei, iar o rochie cusută cu motive tradiţionale poate să ajungă la 400 de lei.

Eugen Curcea din judeţul Alba a venit cu maşina încărcată de pomi fructiferi, arbuşti şi 14 soiuri de transafiri, inclusiv unul nou, Sisi, care creşte sub formă de tufă, dar are culoarea mov şi emană foarte mult parfum.

targ camera de Comert 6 targ camera de comert 7 targ camera de comert 8 targ camera de comert 9

„Din categoria pomilor fructiferi am adus pruni, meri, nuci, gutui, caişi, iar dintre arbuştii ornamentali avem zmeură, coacăze. Avem foarte mulţi clienţi aici la Bistriţa, ne-au şi dat telefoane să ne întrebe când venim. E puţin cam târziu organizat târgul, dar încă se mai poate planta luna aceasta. Noia m ieftinit marfa. Pomii îi vindem la 10 lei, trandafirii la 5 lei. Anul trecut au fost 6-8 lei trandafirii urcători, dar acum îi dăm pe toţi la cinci lei. Demult vindem aici, suntem mulţumiţi de piaţa de aici şi mai lăsăm din preţ. Anul trecut, de exemplu, am adus 50 de cireşi şi pe toţi i-a cumpărat o persoană din Cireşoaia. Am negociat puţin cu ea, dar aproape că nu mi-au ajuns cireşii”, a declarat producătorul.

La Târgul de Florii şi de Paşti am întâlnit-o şi pe Emilia Morariu care a venit cu o gamă variată de bijuterii pe acre le vinde cu preţuri între un leu şi 39 de lei bucata. De data aceasta, ea le provoacă pe doamne să-şi creeze singure bijuteriile şia re inclusiv brăţări pentru bărbaţi.

Publicul de toate vârstele este aşteptat la Teatrul de vară şi în Piaţa Centrală, să beneficieze de ultimul târg de anvergură dinaintea sărbătorilor pascale, după următorul program: miercuri 13 aprilie: orele 12.00 – 19.00, joi 14 aprilie – sâmbătă 16 aprilie: orele 10.00 – 19.00, duminică 17 aprilie: orele 10.00 – 16.00.

10  expo bta primavara cadourilor 16 11  expo bta primavara cadourilor 16 12  expo bta primavara cadourilor 16 Targ camera de Comert 1

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS