Actualitate

S-a dublat numărul de elevi care au dreptul să primească bani pentru rechizite și uniforme

Inspectoratul ȘcolarJudețean Bistrița-Năsăud a primit peste 8700 de cereri de la elevi care îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de tichete educaționale de 500 de lei cu care să își cumpere rechizite și uniforme, informează inspectorul școlar general Cristian Nicula.

”La nivelul judeţului Bistriţa+Năsăud, numărul tichetelor educaţionale din acest an şcolar este dublu faţă de numărul tichetelor educaţionale din anul şcolar precedent. Tichetele, emise pe suport electronic, pot fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței”, a transmis șeful ISJ. 

Tichetele educaționale de 500 de lei sunt acordate familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Salariul minim brut în 2022 este 2.550 RON, iar 50% reprezintă 1.275 de lei. La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna iulie a anului în care se face solicitarea.

În lipsa conectării sistemelor publice, pentru a afla salariile părinților din luna iulie, fiecare diriginte și fiecare învățător a cerut adeverințe de venit de la părinți. Apoi aceste adeverințe au fost centralizate la școală, trimise la inspectorat, care le trimite la Ministerul Educației, care mai departe le trimite la Ministerul Fondurilor Europene, fiind un proiect cu finanțare din astfel de sume.

Voucherele educaționale numite în OUG „tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional” sunt carduri cu câte 500 de lei care sunt acordate pentru a acoperi cheltuielile pentru materiale școlare, potrivit OUG, însă banii ajung la părinți la mult timp după începutul anului școlar.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS