S-a întors iarna. Traficul greu, restricționat în Pasul Tihuța. Alertă de vreme severă (FOTO-VIDEO)

Holistic

Traficul greu este restricționat pe DN 17 în Pasul Tihuța din cauza zăpezii care s-a depus pe carosabil până la curățarea acesteia, anunță Poliția Rutieră, iar pe DN 17 C la granița cu județul Maramureș ninge abundent și e zăpadă pe șosea. Drumarii intervin cu două utilaje ca să curețe carosabilul.

Un copac a căzut pe DN 17 la Valea Străjii, circulația desfășurându-se pe un singur sens până la degajarea carosabilului. A intervenit SVSU Tiha Bârgăului, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Județul Bistrița-Năsăud este sub cod galben de intensificări ale vântului, mai ales la munte, și ninsori viscolite la peste 1.500 m, până duminică 17 martie, ora 03.00.

➡️ Lapoviță și ninsoare, în județ, se circulă în condiții de iarnă în zona de munte, dar se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a curăța carosabilul.
• Intervenţiile au început încă de azi-noapte, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie, cu 13 autoutilaje și ~ 60 tone de material antiderapant.

• Puncte de intervenție unde se acționează intensiv, datorită dificultății traseului: DN 17C Fiad-Dealul Ștefăniței , DN 17 Tiha Bârgăului – Piatra Fântânele și DN 17 D Sîngeorz-Băi – Valea Mare.
• SDN Bistrița face patrulări și pe restul sectoarelor, în special pe zonele de vârfuri: Dealul Dumitrei, Dealul Herinei, Teaca, Dealul Mocodului.

🚨Poliția Rutieră a restricționat traficul greu pe DN 17, până la curățarea părții carosabile și monitorizează viabilitatea drumului.

🚨De asemenea, Poliția Rutieră vă recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și să aveți autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului de iarnă.

• Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.
📸 ora 08:25, DN17, Poliția Rutieră și SDN Bistrița

‼️𝘼𝙩𝙚𝙣𝙩𝙞𝙚‼️⚠️ Suntem sub Cod galben de intensificări ale vântului la munte și ninsori viscolite la peste 1500 m, până duminică 17 martie, ora 03:00.➡️ Lapoviță și ninsoare, în județ, se circulă în condiții de iarnă în zona de munte, dar se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a curăța carosabilul.• Intervenţiile au început încă de azi-noapte, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie, cu 13 autoutilaje și ~ 60 tone de material antiderapant.• Puncte de intervenție unde se acționează intensiv, datorită dificultății traseului: DN 17C Fiad-Dealul Ștefăniței , DN 17 Tiha Bârgăului – Piața Fântânele și DN 17 D Sîngeorz-Băi – Valea Mare.• SDN Bistrița face patrulări și pe restul sectoarelor, în special pe zonele de vârfuri: Dealul Dumitrei, Dealul Herinei, Teaca, Dealul Mocodului.🚨Poliția Rutieră a restricționat traficul greu pe DN 17, până la curățarea părții carosabile și monitorizează viabilitatea drumului. 🚨De asemenea, Poliția Rutieră vă recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și să aveți autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului de iarnă.• Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.📸 ora 08:25, DN17, Poliția Rutieră și SDN Bistrița

Publiée par Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud sur Vendredi 15 mars 2019

Meteorologii au emis și o alertă Cod galben de vreme severă imediată cu intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55 km/h.
• Interval: astăzi, între 9:00-13:00.
• Detalii: https://dsu.app.link/VDr9rkD65U

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Imnul Pârtiei Cocoș

  Ninge, în Kamceatka primăria rusă
  Proiectează pârtii pe Dealul Cocoș,
  Struților pe schiuri, Bistriță supusă,
  Han-Tătarul astăzi ne va fi strămoș.
  *
  Ninge fain, pe Cocoș
  Tunurile scot din coș
  Mii de tone de zăpadă.
  Ninge fain, doar un moș
  Face zilnic alt reproș
  Ploii care stă să cadă.
  *
  Ninge, în Kamceatka este tot mai frig,
  Struților pe schiuri, Sfântă Bobotează,
  Când urcați la tunuri vin cu voi să strig:
  Bistriță supusă, mergi la vot, contează
  *
  Ninge fain, pe Cocoș
  Tunurile scot din coș
  Mii de tone de zăpadă.
  Ninge fain, doar un moș
  Face zilnic alt reproș
  Ploii care stă să cadă.
  *
  Ninge, în Kamceatka recile pustiuri
  Desenează pârtii albe, de popcorn,
  Bistriță supusă, struților pe schiuri,
  Plutim în derivă, lângă Capul-Horn.
  *
  Ninge fain, pe Cocoș
  Tunurile scot din coș
  Mii de tone de zăpadă.
  Ninge fain, doar un moș
  Face zilnic alt reproș
  Ploii care stă să cadă.

  (-8)
 2. gânditorul de la Hamangia

  Vă dau o veste și mai bună, pe OTC nu-l mai așteptați, și-a stricat relațiile cu ăl de sus, adică cu LND, nu l-au trecut la pensie pe lista posibililor parlamentari ai UE, iar la Bistrița nu mai are șanse nici la primărie, nici la vreo firmă care acționează în domeniul construcțiilor de mașini dar i-a păcălit pe unii din Austria cu știința lui în proiectarea, realizarea și exploatarea pârtiilor de schi, și-a găsit prostul care l-a aplaudat că a ”urcat” o pârtie de la altitudinea de 419 metri până la 676 metri, cocoțat pe spatele unui struț, care ducea în spate un cocoș, record pe care nu l-a realizat nimeni până la el, și l-au angajat consilier șef peste toate pârtiile din Austria și l-au recomandat și bavarezilor, dar aceștia l-au respins. Cu toate acestea nu vrea să se întoarcă la Bistrița, nici în ruptul capului, așa că nu-l mai așteptați.

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.