Actualitate

S-a semnat contractul pentru construirea unui centru de radioterapie

Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, și dr. Bogdan Ioan Angheloiu, reprezentantul societății MedEuropa SRL din Brașov, câștigător al licitației, s-a semnat contractul de concesiune a terenului-imobil situat pe str. Alba Iulia nr. 7 din Bistrița, proprietate publică a județului, în scopul construirii, dotării și exploatării unui centru de radioterapie, pe o durată de 49 de ani.

Se dorește ca viitorul centru de radioterapie să fie realizat în maxim 16 luni de la data semnării contractului de concesiune. Centrul va fi prevăzut cu 2 buncăre ce vor fi echipate cu 2 acceleratoare liniare moderne de particule, un echipament computer tomograf în vederea simulării, sisteme hardware și software necesare efectuării planurilor de tratament, cameră de scintigrafie și echipamentul aferent, precum și echipamente de dozimetrie necesare bunei practici medicale din radioterapie, informază Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Celelalte funcții medicale, imagistica de înalta performanță, cabinete medicale, saloane pentru specializare de zi, zona de așteptare, departament administrativ se vor demisiona în funcție de necesitățile pacienților, care vor avea astfel acces la o tehnologie de ultima generație și vor beneficia de experiența și profesionalismul unor echipe de specialiști, formați în acord cu cele mai înalte standarde în domeniul medical, promovate și de centrele Medeuropa din București, Oradea, Constanța și Brașov.

”Așa cum bolnavii de cancer luptă cu boala, și noi am continuat “lupta” pentru construirea centrului de radioterapie – șansa la viață pentru mii de oameni din județul nostru. S-a semnat contractul de concesiune a terenului aflat în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în vederea construirii acestui centru, pentru un număr mare de oameni care se confruntă cu boala nemiloasă. Multă sănătate și putere, celor ce luptă și celor ce le sunt alături!”, a transmis președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

5 comentarii

  • Despre construirea unui centru de radioterapie în parteneriat public-privat la Bistrița se vorbeste de multă vreme. Un astfel de centru este o necesitate având în vedere incidența crescută a bolii canceroase. In prezent pacientii cu afectiuni oncologice sunt nevoiti să apeleze la clinicile din Cluj-Napoca sau din Târgu- Mures pentru tratament , unde programările pot să dureze luni de zile, timp în care boala evoluează spre forme acute. La Cluj Napoca primul centru de radioterapie functionează din 1985 la catedra de Oncologie Medicală și Radioterapie de pe lângă Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuta” str. Republicii Nr. 34-36. Aici se află si Sediul Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala, care reuneste profesioniști implicați din domeniul radioterapiei și oncologiei medicale cu scopul de a sprijini colaborarea cu specialități conexe, pentru a contribui la creșterea calității asistenței medicale in domeniu.
    Tot la Cluj, din anul 2o14 mai functionează si Centrul de Radioterapie Amethyst, situat in Florești pe Str. Răzoare, nr 486G. Serviciile oferite de Centrul Amethyst Cluj sunt: oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, imagistică medicală (Computer tomograf).
    Laboratorul de radioterapie este localizat la parterul clădirii unde se află acceleratorul liniar (LINAC) marca Synergy Platform, producător Elekta Limited, utilizat pentru tratamentele de radioterapie externă.
    Amethyst radiotherapy în Romania are centre medicale la Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Alba Iulia.
    (Vezi: https://amethyst-radiotherapy.ro/radioterapia-la-amethyst/)
    O rețea medicală similară este MedEuropa , cea care urmeaza sa construiasca la Bistrita centru de radioterapie și care mai are centre medicale în Brașov, București, Oradea și Constanța.
    (Vezi: https://www.medeuropa.ro/)

    6
    4
  • Salut! Ești foarte prost informat! Cancerul este o boala foarte heterogenă,diferite tratamente se pretează la diferite tipuri de cancer iar uneori sunt echivalente. Efecte adverse au toate tipurile de medicamente din lumea asta, deci te rog sa nu ai dezinformezi. Daca tu ai avut o experiență tristă cu o boala oncologica nu înseamnă că poți să inventezi lucruri să ii influențezi pe ceilalți! Din felul tau de a scrie scrie imi dau seama că ai un anumit nivel de cultura deci poți să te informezi mai bine! Semnat,un medic oncolog!

    10
    8
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.