Actualitate

S-a semnat contractul pentru modernizarea DJ 154 Mureș – Sărata – DN 17 cu 26,5 mil. euro

La Consiliul Județean Bistrița-Năsăud s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea DJ 154 limita județului Mureș (Batoș) – Monor – Șieuț – Șieu – Bârla – Mărișelu – Domnești – Sărata – DN 17, în total 34,7 km.

Valoarea investiției se ridică la 131.495.000 lei (circa 26,5 milioane euro), finanțare asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Lucrările vor fi executate de firma Frasinul, în timp ce proiectarea va fi realizată de Someș Top Grup. Durata contractului este de 38 de luni, iar lucrările vor avea o garanție de 7 ani.

Se vor realiza: acostamente și supralărgiri, lucrări de terasamente, stații de autobuz, parcări, accese la proprietăți, intersecții și 90 de drumuri laterale, 4,5 km de parapet, zid de sprijin, 3 poduri noi, 5 poduri reabilitate, marcaje rutiere și semnalizare rutieră, 22,9 km de șanț de pământ, 4,07 km de șanț din beton, 12,9 km rigolă carosabilă,14,4 km de trotuare, 160 m de șanț din beton ranforsat, 290 m rigolă carosabilă ranforsată.

”După contestațiile și procesele pentru fiecare achiziție publică, lucruri cu care deja ne-am obișnuit, în urma deciziei Curții de Apel Cluj s-a finalizat licitația pentru DJ 154, câștigătoare fiind declarată asocierea dintre SC Frasinul pentru lucrările de execuție și SC Someș Top Grup pentru lucrările de proiectare. Durata contractului este de 38 de luni, însă în urma discuțiilor pe care le-am avut cu antreprenorul general, dacă toate lucrurile se vor derula normal, durata va fi redusă substanțial. Drumul va fi modernizat integral cu finanțare din bani guvernamentali”, a declarat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Construirea podului nou de pe DJ 172G la Sărățel și modernizarea DJ 172G (1 km) care face legătura între Sărățel și DJ 154 către Valea Șieului și Monariu sunt gata, lucrările urmând să fie recepționate miercuri. Investiția de circa 8 milioane lei este finanțată din bugetul Consiliul Județean.

1 comentariu

  • Aproape 700 de mii de euro pe km. Din bani de la buget.
    Ca sa stiti de unde-s gaurile alea imense in buget, atunci cand o sa creasca taxele si o sa intram in criza.

    7
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS