Actualitate

S-a stins din viață un cetățean de onoare

Municipiul Bistrița și județul Bistrița-Năsăud au rămas fără un cetățean de onoare.

”Profund îndurerați, am aflat că cetățeanul de onoare al județului Bistrița-Năsăud, scriitorul Niculae Gheran, a trecut la cele veșnice, lăsând un gol imens în sufletul nostru, al tuturor celor care l-am cunoscut și apreciat pentru întreaga carieră. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei sincere condoleanțe și multă putere!”, a transmis într-un mesaj de condoleanțe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Și primarul Bistriței, Ioan Turc, a postat un mesaj de condoleanțe: ”La trecerea în neființă a reputatului exeget rebrenian Niculae Gheran, cetățean de onoare al municipiului, exprimăm regretul deplin al întregii comunități bistrițene, cu eterna consolare că opera romancierului Liviu Rebreanu, pe care Niculae Gheran a promovat-o timp de 40 de ani, a atins bornele integralității. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Scriitorul, criticul și istoricul literar Niculae Gheran, originar din București, care a decedat la vârsta de 93 de ani, era din anul 2005 cetățean de onoare al municipiului Bistrița (”în semn de apreciere a muncii de peste patru decenii depuse pentru finalizarea celor 23 de volume reprezentând realizarea Ediţiei critice integrale dedicate operei marelui romancier Liviu Rebreanu, expresie singulară în cultura română în slujba valorificării capodoperei marelui scriitor ardelean”), iar din anul 2019 cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud (”pentru contribuția adusă la promovarea operei complete a marelui scriitor Liviu Rebreanu, demers unic în cultura română”).

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS