Sănătate

S-au epuizat banii pentru analize de laborator

Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud a anunțat, joi, că în aceeași zi s-au epuizat fondurile alocate, luna aceasta, pentru analize de laborator, radiologie și imagistă medicală.

Președintele director al CJAS Bistrița-Năsăud, Szekely Wilhem, a declarat, joi, că, de regulă, laboratoarele private epuizează fondurile fondurile alocate în primele 15 zile ale lunii, în timp ce joi au consumat banii și cele din spitale.

„Noi am afișat acest lucru pe pagina noastră de internet că poate vede și Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate. Eu tot scriu adrese, tot anunț, nu se întâmplă nimic. Laboratoarele private termină banii cam la jumătatea lunii, cele din spitale au epuizat azi (joi –n.r) fondurile. Am avut buget pentru primele cinci luni, nu știm ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Szekely Wilhem.

Potrivit sursei citate, în medie, laboratoarele de analize medicale (în total șase în tot județul) au cheltuit în lunile aprilie și mai 79.800 de lei, mai puțini bani față de primul trimestru când media lunară a banilor cheltuiți a fost de 95.000 de lei.

Laboratoarele de imagistică, șapte la număr în tot județul, au făcut lunar analize gratuite în valoare de 25.750 de lei în aprilie și mai, media lunară din primul trimestru fiind de 32.000 de lei.

„La nivel de țară, media banilor care se cheltuiesc cu analizele paraclinice pentru un pacient este de 8,71 de lei, iar la noi în județ de 4,90 de lei, la jumătate. Eu tot anunț cifrele acestea, dar nu știu dacă se uită cineva peste ele”, a spus Szekely

Un laborator de analize medicale a epuizat banii în primele trei zile ale lunii, iar altele două, din Bistrița, respectiv Năsăud, în primele cinci zile ale acestei luni. Cinci dintre laboratoare au avut însă bani până joi inclusiv, dată la care toate cele 12 laboratoare care fac analize medicale gratuite și-au epuiza fondurile.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.