Sport

S-au tras la sorți grupele Champions League. Cu cine va juca Gloria

La Viena a avut loc tragerea la sorți a grupelor EHF Champions League la handbal feminin, competiție unde va lua parte în premieră și Gloria 2018-Bistrița-Năsăud, care a primit wild-card după ce anul acesta a jucat finala EHF European League. Pentru prima dată în istorie, România va avea trei reprezentante în EHF Champions League.

Gloria va face parte din Grupa A, alături de FTC-Rail Cargo Budapesta (Ungaria), Metz Handball (Franța), CSM București (România), Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), Storhamar Handball Elite (Norvegia), Nykobing Falster Handboldclub (Danemarca), Podravka Vegeta Koprivnica (Croația).

Așadar, printre adversarele Gloriei se numără CSM București – campioana României, câștigătoarea trofeului în 2016, Metz Handball – semifinalistă în ediția trecută, Krim Mercator Ljubljana – deținătoarea recordului de participări (28), FTC-Rail Cargo Budapesta – finalista din 2023, dar și echipa norvegiană Storhamar Handball Elite, care a învins-o în luna mai, la Graz, în finala EHF European League.

În Grupa B vor evolua Vipers Kristiansand (Norvegia), Team Esbjerg (Danemarca), Buducnost BEMAX (Muntenegru), HB Ludwigsburg (Germania), Gyor Audi ETO (Ungaria), Brest Bretagne Handball (Franța), Rapid București (România), Odense Handbold (Danemarca).

Meciurile se vor juca între 7/8 septembrie 2024 și 22/23 februarie 2025. Programul partidelor va fi anunțat în curând.

Toate echipele din fiecare grupă (A și B) joacă între ele de două ori, în meciuri acasă și în deplasare (14 runde în total). Primele două clasate în fiecare grupă avansează direct în sferturile de finală, în timp ce echipele de pe pozițiile 3-6 din fiecare grupă merg în play-off (dublă manșă A6 vs B3, B6 vs A3, A5 vs B4 și B5 vs A4, iar învingătoarele se califică în sferturi).

Deținătoarea trofeului este Gyor ETO.

3 comentarii

 • Am avut noroc, Cealaltă grupă e mult mai puternică.
  întâlnim cea mai slabă echipă din Norvegia, cea mai slabă echipă din Danemarca, cea mai slabă din Ungaria, Podravca a primit wildcard și liga Croată nu e chiar așa de puternică, pe Krim Ljubljana i-a bătut CSM Bucuresti in playoff de le-a scos handbalul din cap,
  Sa speram ca terminăm pe locul 6, înaintea echipei Podravka Vegeta și Storhamnar sau Krim Ljubljana .

  10
  5
 • „Asta-i pohta, cea fost pohtită!”
  Va fi mult mai greu decât se crede! La acest nivel îți trebuie bancă, știți ce zic! Sa lupți pe 3 fronturi: campionat, cupa și champions league, greu tată greu! Oricum, succes fetelor!

  4
  1
 • Clubul a avut noroc, publicul nu!
  Nu o sa le verden pe Henny Reistad, Nora Mørk, Sandra Toft, Althea Reinhart, rusoaica de la Vipers, Kristina Jørgensen, Heinfahl, Iversen, gemeneæe norvegiene, etc, etc,
  Ce e mai bine? Sa cadtigi cu podravka vegeta sau sa pierzi cu Gyor sau Esbjerg dar sa vezi in TeraPlast Arena starurile handbalului feminin?

  2
  8
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.