Actualitate

Să vină ploaia!

Din cauza secetei prelungite, lipsa apei potabile, a apei pentru animale şi pentru uzul casnic a devenit o mare problemă în Bistriţa-Năsăud. ISU Bistriţa a efectuat transporturi de apă la 30 de familii, urmează alte 20.

Efectele negative datorate secetei se observă şi în nivel scăzut al apei din fântâni. Scăderea debitului apei din fântâni a necesitat intervenţia ISU Bistriţa, pentru asigurarea apei necesare. Din octombrie încoace, ISU a efectuat transporturi de apă în multe localităţi din judeţ, iar acţiunile nu s-au încheiat.

Prefectul Cristian Florian a declarat că ”lipsa apei potabile şi apei pentru animale şi uzul casnic” a devenit o problemă.


”Am avut o şedinţă cu comandantul ISU şi cu reprezentantul Aquabis. Dacă sitaţia se agravează şi nu vor fi precipitaţii, vom programa o întâlnire a Comandamentului de Urgenţă, pentru a stabili ce e de făcut în continuare”, a spus Florian în şedinţa de Colegiu Prefectural.

S-au efectuat transporturi de apă la Blăjenii de Sus (10 familii), Beclean (cartierele Figa şi Coldău – 14 familii), Sîniacob (o familie), Salva (2 familii), dar şi în Bistriţa (inclusiv cartierul Slătiniţa – 3 familii).

Încă 20 de familii din Agrişu de Sus, Blăjenii de Sus, Beclean şi Bistriţa au făcut petiţii şi vor primi apă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS