Actualitate

Ce specializare are medicul cu cel mai mare salariu din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a avut, în luna martie a.c., un venit net de 30.207 lei, acesta fiind cel mai mare din întregul spital. Este vorba de un medic primar cu gradaţia 5 care  lucrează la UPU -SMURD. La un curs de 4,6 lei pentru un euro, medicul câştigă lunar puţin peste 6500 de euro net. Salariul său brut este de 51.691 de lei, ceea ce ar echivala cu 11.291 de euro.

Un salariu net de peste 30.000 de lei are şi un medic primar de medicină legală şi anatomie patologică, gradaţia 5, iar un alt coleg al lui are un venit net de 26.145 de lei.

Salarii mari au şi medicii care lucrează la secţia de Terapie Intensivă, unul dintre aceştia plecând acasă cu suma de 23.169 de lei adică puţin peste 5000 de euro.

Şi la radiologie şi imagistică medicală, medicii au salarii nete care depăşesc 18.000 de lei lunar (circa 4000 de euro).

Din conducerea spitalului, cel mai mare salariu îl are directorul medical, peste 10.000 de lei. Managerul unităţii, Gabriel Lazany câştigă 8728 de lei net, adică mai puţin de 2000 de euro, iar directorul de îngrijiri medicale, Gabriela Remeş, are un salariu de 4071 de lei, sub o mie de euro.

Începând cu data de 1 martie 2018, salariile brute de bază a medicilor şi asistenţilor medicali au crescut față de luna ianuarie 2018, cu procente cuprinse între 70% și 172%, ajungând la nivelul salariilor de bază stabilite la nivelul anului 2022.

Medicii care lucrează la SJUB câştigă salarii de nivel occidental şi nu este cazul să mai primească niciun fel de atenţii din partea pacienţilor, a spus managerul unităţii, Gabriel Lazany.

În luna aprilie, deputatul USR Emanuel Ungureanu spunea că un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa câştigă, după majorările salariale făcute de Guvern pentru  doctori, o sumă uriaşă pentru România,  39.000 de lei, ceea ce înseamnă 8300 de euro lunar. Tot atunci , el i-a acuzat pe doctori că, în ciuda acestor venituri, trimit pacienţii în continuare la clinicile lor private şi a spus că ar trebui să le fie ruşine.

Lista cu venitulile tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa aferent lunii martie o puteţi vizualiza integral AICI. 

17 comentarii

 • Pentru psdistii care au dat salariile astea nu este mult.Si ei se apropie de aceste sume (unii le depasesc de zeci de ori de trebuie sa ingroape banii sau sa-i duca prin Brazilia) daca adauga veniturile suplimentare din pupu.Este mult pentru cei care produc cu adevarat banii acestei tari asuprite de ciuma rosie in ultimii 75 de ani.Pentru cei care duc greul, banii s-au devalorizat ,preturile au crescut, iar veniturile sunt aceleasi.
  Dar domnii care au spus ca in sfarsit au salarii decente (…).o sa aiba o surpriza cand se vor termina banii si o sa renunte la vile,masini scumpe,fetite si concedii afara.Plus ca o sa capete si niste bote peste spate. (comentariu editat)

  • Ovidiu… de ce totul transformi in politica? Oare nu scapam vreodata de aceasta mentalitate? Imediat cand o sa celebram ziua copilului…o sa ne zici ca psd-ul e de vina..ca a dat-o zi libera…

  • Ovidiu go home!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! esti de pe alta planeta clar!!! daca nici asta nu este bine apoi…..da-o-ncolo! cresc preturile fiindca profita unii si le maresc in propriul profit! mergi la un medic platit cu minim pe economie si te mira pe urma de ce trebuie data spaga!!!

  • Să mărești salariile e o crimă. Ce face DNA-ul? De ce nu-i leagă pe ciuma roșie ?? Vrem să vină înapoi guvernul băsescu-udrea !!! VREM SALARII CU 25% MAI MICI !!! Ce spitale ?! Ce școli ?! Să se închidă toate ! TRĂIASCĂ CIUMA NEAGRĂ SRI-DNA !!! TRĂIASCĂ STATUL PARALEL !

 • NU mai dati spaga la medici si asistente. Haideti sa incepem sa schimbam lucrurile. Au salarii bune, pot sa lucreze bine merci in Romania.

 • As vrea sa vad care asistent a primit o majorare de 100%.Fals.La medici s-au majorat intr-adevar veniturile cu 100-150% iar la asistenti cu 10-30% iar restul mai mici.Dupace medicii au ajuns f.multumiti <>.Spuneti tot adevarul.

  • Lasă că și salariile asistentelor sunt foarte mari comparativ cu cele ale altor bugetari. Așa că, mai încet cu văicărelile!!

  • totusi cred ca principalul vinovat la spagii suntem noi. Ia nu mai mergeti cu spagi la doctori si daca vi se cere mergeti la DNA ..ca tot amenintati politicienii ca ii paste dna-ul… ia sa ii pasca si pe doctori sa vezi cum nu mai cer.

  • Fals. Principalul vinovat este medicul, care chiar daca nu cere, se comporta ca si cum i-ai fi dator vandut, si iti da astfel de inteles ca trebuie sa il cinstesti mai intai de toate.
   .
   Daca medicul ar fi onest, ti-ar spune din start: „Aveti platite asigurarile, totul este in regula, facem tot ce putem si ne permit dotarile spital, nu trebuie sa scoateti nici un leu din buzunar aici”
   .
   Simplu
   .
   Ai auzit vreu medic sa spuna asa ceva? Eu am auzit. La privat 🙂

 • E evident că această situație nu va ține mult. Medicina de stat nu are nici o legătură cu economia reală. Cu cât se alocă mai mulți bani domeniilor de acest tip, cu atât mai mult slăbește economia. Și în final se prăbușește șandramaua, iar în România acest moment nu pare foarte departe.

  • Medicina de stat nici nu trebuie să aibă legătură cu economia! problema e că doctorii deși au salarii mai mari iau în continuare șpagă și tratează superficial bolnavii în special la policlinică.

  • De fapt asta e soluția corectă. Singurul domeniu medical care funcționează foarte bine este stomatologia privată. Acolo dacă faci treabă bună, ai pacienți, dacă nu, stai și aștepți.
   În spital nu contează dacă îți bați joc de pacienți, dacă îi omori cu zile, salariul merge și doar teoretic ai o responsabilitate, practic nu ai.

 • Nu e rau ca angajatii din spital sa aiba in medie un salariu de aproximativ 1500euro net. Rau este ca exista o discrepanta uriasa intre angajatii bugetari si angajatii din mediul privat care in fapt tin in spate economia acestei tari in deriva. Departe de mine gandul de a spune ceva rau de bugetari. Avem nevoie de ei dar totodata avem nevoie de muncitorii din fabrici, de ingineri, de agricultori si asa mai departe. In foarte scurt timp nu vom mai avea angajati in mediul privat si bineinteles ca toti cei care nu inteleg mecanismul vor striga ca e din cauza patronilor care vor doar profit pentru ei si nu ofera salarii mai mari. Domnilor, un patron cu cifra de afaceri de 1milion de lei pe an nu duce acasa lunar 1500E. „E vina lui ca nu face o afacere mai buna”! Asta vor striga aceeasi ce nu inteleg mecanismul. In fine, e prea mult de scris si de comunicat pe aceasta tema dar as dori sa transmit ca nu este corect sa se creeze din pixul unui functionar, tamaie la aritmetica, astfel de discreptante iar mai devreme decat ne asteptam o sa fie degringolada maxima. Asistam la distrugerea voita a economiei. Migrarea fortei de munca de la privati catre bugetari ori strainatate e un semn clar. Limitarea importului de mana de lucru e al doilea semn si prin asta se clarifica faptul ca politicienii de azi doresc distrugerea mediului privat si infiintarea firmelor de stat pentur un control total al economiei si al banilor ce se invart in economie. Cresc salariile si scade nivelul de trai! Unii sunt in 2022 iar altii in evul mediu. Las Fierbinti la tine acasa! Eu voi dubla costul serviciilor mele pentru a putea plati amenzile de parcare. E o Nebunie! Un desfrau al golanilor astia de puliticieni! Inca odata, sa le fie de bine medicilor, asistentilor, brancardierilor si tuturor celor care castiga bine! Sa demonstrati prin comportamentul si prin calitatea serviciilor voastre ca meritati salariile si sa nu alegeti calea ce a mai usoara, adica doar sa-i votati pe cocalarii de la conducere ca sa va dea salarii bune.

 • Ce vrei (….) privații sunt niste escroci ,cel puțin în domeniul medical ,plătesc execrabil ,muncă are o anumită valoare ,iar privații nu plătesc la adevărata ei valoare (comentariu editat)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS