Actualitate

Complexul Muzeal: Salonul de minerale, fosile şi geme, la un sfert de veac

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, în parteneriat cu SC ICPE Bistriţa SA, vă invită la aniversarea a 25 de ani de la primul Salon de minerale, fosile şi geme. Expoziţia cu vânzare va avea loc în incinta Muzeului Bistriţa în perioada 7-9 iunie, între orele 10.00 – 20.00.

Alături de colecțiile de minerale, pietre semiprețioase și ornamentale, vor fi expuse eşantioane de “flori de mină” și minerale brute din România și din străinătate, fosile din diverse ere geologice, lemn fosilizat.

Va fi etalată o gamă variată de obiecte de podoabă: medalioane, brăţări, pandantive, coliere, cercei, inele, broșe, semne de carte etc., realizate din peste 60 de tipuri de minerale, provenite de pe aproape toate continentele.

La salon vor fi prezenți colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile, geme și roci din Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Târgu Mureș, Bistriţa, Sângeorz-Băi.

Manifestarea de tradiție a muzeului bistrițean cuprinde, ca și componentă științifică și conferinţa cu titlul ”Șase ani geolog în Chile’’, susținută de geologul Oscar Edelstein din Baia Mare, la care bistrițenii sunt invitați să participe vineri, 7 iunie, ora 14.00.

Coordonator de proiect: Cercetător stiinţific dr. ing. Marius Horga

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.