Actualitate

Samuel Coman: Rromii trebuie educaţi, altfel îşi duc animalele în casă. Pe soţia mea au ameninţat-o

La ultima şedinţă a ATOP, consilierul judeţean PNL Samuel Coman a ridicat problema rromilor care creează neplăceri în localităţi precum Pintic, Budacu de Sus sau Reteag. ”La soţia mea în clasă au intrat în timpul orelor şi au ameninţat-o. Vă mai spun un caz. Au dus rromii în ANL-uri şi i-au lăsat acolo. Trebuie educaţi cum să se spele pe mâini, că altfel îşi duc animalele în casă”.

”În Pintic, Budacu de Sus, Reteag – localităţile cu probleme sunt cele unde sunt rromi – luaţi şi umneavoastră măsuri împreună cu cei de la Poliţie, mai ales că e toamnă şi se fură foarte mult de pe câmp? Poate că şi primarii ar trebui să intervină mai mult”, l-a întrebat Coman pe col. Iacob Fătu, prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

”Cunoaştem aceste probleme, le-am discutat cu domnii de la Poliţie. Chiar în această perioadă a campaniei agricole, desfăşurăm acţiuni atât în comun, cât şi independent în aceste localităţi menţionate de dumneavoastră. Am întocmit un plan comun – Poliţia împreună cu Jandarmeria şi cu Poliţia Locală – un plan de patrulare în aceste localităţi şi rezultatele au fost apreciate. Şi în continuare suntem disponibili oricând în acest sens. Am purtat discuţii pe această temă şi cu domnul Neia Lăcătuş şi cu domnul Matei Lăcătuş. Am discutat şi cu primarii din localităţile respective. Singura soluţie ar fi să ne pună la dispoziţie spaţii de cazare şi să stăm acolo, să patrulăm câteva săptămâni. Însă nu au spaţii să ne pună la dispoziţie”, a spus Fătu în şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

Samuel Coman a detaliat: ”La soţia mea în clasă au intrat în timpul orelor şi au ameninţat-o, atunci ce să mai vorbim despre siguranţa în şcoli? Nu am nimic cu primarul de acolo, însă trebuie făcut ceva în acest sens. Asistentul social de la primărie ce face? Să încerce să le caute de lucru. Fiecare spune că nu e treaba lui şi ne trezim cu probleme din ce în ce mai mari şi mai multe. Primarul şi comunitatea trebuie să se implice. Oamenii aceştia trebuie educaţi. Asistenţii sociali de la primării trebuie să-şi facă treaba. Vă spun un caz concret. Au dus rromii în ANL-uri şi i-au lăsat acolo. Aceştia trebuie educaţi cum să se spele pe mâini, că altfel îşi duc animalele în casă”.

6 comentarii

  • Bine ziceţi domnule consilier Coman, oameni trebuie educaţi. Dar nu de poliţie şi nici asistenţa socială nu are astfel atribuţii. Educaţia se face în instituţiile de învăţământ după cum ştiu. Problema de o vedeţi doar când soţia vă este agresată? Atunci adevărata problema este în totalitate la politicieni care fără să vină cu soluţii se văicăresc ca babele la capul mortului.

  • Tiganii pot fi educati doar cu bataia, ca sa stie de frica. Si cum democratia aceasta interzice acest fenomen, rezulta ca tiganii nu pot fi educati. Totusi sunt si exceptii( in jur de 5% care sunt educati, educati mai bine ca si multi romani), acestora le cer scuze pentru ca afirm ca 95% dintre tigani pot fi educati doar cu bataia.

  • Cu atât mai mult, aşa cum susţine Dan, învăţământul trebuie sprijinit de politic şi unde este necesar introducerea de măsuri specifice de educaţie, fără de care vom ajunge o ţară de infractori şi cerşetori.

  • Bai samuel, dar rezolva problema ca de aceea esti consilier judetean si iei bani……ca de aceea esti in ATOP si iei bani, nu ne m-ai sesiza tu pe noi sau voi politicienii ne spuneti noua ce ar trebui sa faceti voi??? Tu iei peste 3.000 ron lunar din ATOP si consilier judetean, rezolva preoblemele, noi sesizam si voi rezolvati, nu invers:)) ce zici ma crezi????

  • problemele in scoala se rezolva de catre conducera scolii si de cadrele didactice nu de catre primar, probabil ca acolo este pus un director incompetent ca si la Runcu Salvei si adunci nui de mirare de ce se intimpla

  • LA ANL SUB CETATE ZILNIC COPIII TIGANILOR SUNT PRIN CONTAINERE IN LOC SA FIE LA SCOALA ,STATI INTR-O ZI SA -I VEDETI CE FAC SI PE URMA MAI VORBIM DE EDUCATIE

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS