Actualitate

Ce sancțiuni au dat în ultimele zile polițiștii de investigare a criminalității economice

Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, pe raza județului, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, polițiștii de investigare a criminalității economice împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, de ordine publică și de investigații criminale au desfășurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și a prestărilor de servicii către populație în locațiile cu destinație de saloane de înfrumusețare, coafură și frizerii, situate pe raza municipiului Bistrița.

În acest sens, au fost efectuate controale la 49 de operatori economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.000 lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 23 sunt prevăzute de Legea 12/1990, 7 sunt prevăzute de O.U.G. 28/1999 și una prevăzută de Legea 8/1996.

Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 1.551 lei. În cazul a trei operatori economici au fost aplicate prevederile O.U.G. cu nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale raportate la prevederile din Legea prevenirii cu nr. 270/2017, fiind identificați la prima abatere.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenire şi combaterea faptelor ilicite în domeniul proprietăţii intelectuale. Cu această ocazie au fost verificați 17 operatori economici, fiind aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 lei, dintre care 7 prevăzute de Legea 8/1996 şi 2 prevăzute de Legea 12/1990.

În urma verificărilor efectuate la un operator economic din Beclean, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”.

Astfel, în cadrul verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-a stabilit faptul că o femeie de 58 ani din Beclean, în calitate de administrator al societății comerciale, ar fi expus spre vânzare produse pentru protecţia plantelor ale căror termene de valabilitate erau expirate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS