Actualitate

Studenții Extensiei Bistriţa a UBB îndemnați să fie ”medici sociali” și să aibă ”un proiect de viață”

În Aula Magna a Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Extensia Bistrița, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2018/2019.

”Am ajuns în situația în care trebuie să vă îndemnăm să aveți fiecare, în condițiile în care România nu are de trei decenii un proiect de țară și dezvoltarea s-a făcut cu o serie de derapaje, un proiect de viață, în care să regăsim două componente esențiale: cea profesională și cea civică. Țintele profesionale le puteți dobândi în mare măsură în ”focul luptei” pentru acumularea de noi cunoștințe și competențe, componenta civică este ceva mai delicată. Când situația o impune, să fiți actori sociali puși în slujba cetății, este foarte important să avem cetățeni implicați, medici sociali care să-și aducă o contribuție la vindecarea societății de toate bolile și dăunătorii ei. Una dintre bolile cele mai cumplite care apasă societatea este boala dezbinării. Puteți participa la vindecarea societății românești”, a spus directorul Extensiei Bistrița a UBB, conf. dr. Mircea Mureșianu.

 

Prefectul Ovidiu Frenț și vicepreședintele Consiliului Județean Vasile Puica le-au urat studenților mult succes în noul an academic, iar protopopul de Bistrița Alexandru Vidican a oficiat o scurtă slujbă.

Prefectul i-a îndemnat pe studenți să meargă la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție: ”Sfatul meu este să mergeți la referendum, orice tip de vot este unul pentru care s-a luptat în 1989 și pentru care au murit oameni, și evident să votați cum vă îndeamnă conștiința și convingerea personală. Să nu uităm că toți suntem copiii unor părinți, provenim de undeva, trebuie să ne exprimăm pentru toți copiii care se vor naște, să fie cât mai normale și mai clare aceste condiții”.

1 comentariu

  • Acest extensor pare, pe an ce trece, tot mai mult o fabrică – profitabilă financiar, probabil – de diplome fără acoperire, izvor de șomeri cu pretenții de intelectuali.
    Totul este însă prăfuit, cenușiu, lozincard !
    Nu putem avea așteptări justificate de îndepărtate de mentalitățile și apucăturile „vechi„ când ele sunt cultivate „instituțional” în fel de fel de ogrăzi extinse.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS