Actualitate

Șantier nocturn pe Bd. Independenței: borduri noi, spații verzi refăcute

În această perioadă se înlocuiesc bordurile la scuarul de pe partea carosabilă a Bulevardului Independenței din Bistrița, inclusiv după lăsarea întunericului. Totodată, se refac spațiile verzi, urmând să fie rezolvată și problema iluminatului public în zona mediană.

”Borduri noi pe zona mediană de pe Bulevardul Independenței, unde se refac și spațiile verzi, iar la final întreg bulevardul va avea un carosabil nou. La fel ca pe Bd. Republicii, și pe Bd. Independenței schimbăm bordurile. Pământul nu va mai ajunge în stradă, vom scăpa de praf și noroi. Vom reface zona verde în așa fel încât și Bd. Independenței, la fel ca Bd. Republicii, să arate ca un bulevard dintr-un oraș european. Trotuarele au fost modernizate, spațiile verzi vor arăta foarte bine. Vom rezolva și problema iluminatului public de pe zona mediană, astfel încât toți locuitorii orașului să se bucure de un bulevard cu adevărat frumos. Lucrările se desfășoară după-amiaza, seara, în așa fel încât să nu deranjăm traficul”, spune primarul Ioan Turc.

Lucrările sunt realizate prin Direcția Infrastructură și Servicii din cadrul Primăriei Bistrița.

5 comentarii

 • Bulevardul Independenței din Bistrița face parte din traseul „Linia Verde”, dintre Unirea si Viișoara un proiect realizat cu fonduri europene din exercitiul financiar 2014-2020, cu scadența de finalizare la 31 decembrie 2023. In linii mari , proiectul prevedea modernizarea părții carosabile pe anumite tronsoane şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și a două stații terminale. Evident, schimbarea bordurilor la scuarul central de pe partea carosabilă a Bulevardului Independenței nu era prevăzută in proiect. Asa se explică schimbarea bordurilor la scuarul de pe Independenței cu bani de la bugetul local.
  De altfel, Ioan Turc- primarul orașului Bistrița a sesizat mai multe nereguli de proiectare. El a spus că, dacă era el primar la data promovării proiectului „Linia Verde” ar fi evitat centrul istoric si ar fi urmat traseul pe Bulevardul Republicii și str. 1 Decembrie. Primarul Ioan Turc a încercat sa intervina pentru a schimba traseul, dar acest lucru nu mai era posibil după semnarea contractului de finanțare pe care l-a mostenit de la fosta administratie.

  3
  13
 • Primarul își dă singur shoooturi in dos.Se apropie vacanța de 1 mai si de sarbatoarea de Pasti ,care va fi asezonată cu praf ,aglomeratie și debandadă cauzate de acest șantier.Dupa trei zile de lucrari incă nu s-a reușit montarea de borduri in beton pe nici măcar 50 de metri liniari In ritmul ăsta lucările vor dura cel puțin o lună.Deci domnu’ Remus ,justificarea că nu-i plac lui bordurile ,e puerilă .Dacă nu i-a plăcut proiectul putea sa il modifice la fel cum a făcut cu pasajul din Decebal.Propagandă de doi lei.

  9
  2
  • FAIN ESTE BINE CE FACE CA AU SPART -AU SAPAT -BORDURILE CELE -COMUNISTE .ARATA URAT DE TOT -MAI TREB. SA SE MUTE DIN ORAS-JOCURILE DE NOROC -ADICA -PACANELELE- NUME FAIN SI POTRIVIT -DOAR TE PACALESC -NU AI VOIE SA CASTIGI….LA MARGINEA ORASULUI AR FI BINE NU ANTRE BISERICI -SI SCOLI -DE EXP. LA BIG.

 • Zice domnul primar ca va primi un strat de asfalt nou sí Independentei! Ce intelege prin asfalt nou? Cea ce a facut pe vechea pista? A tras a dara pe langa bordura, daca la 5 cm Era O groapa aia deja a lasato asa! Sí dara acea nu este tasat ca lumea parca a dat cu dosul lopeti sí gata, doar de mantuiala se face ce se face! Uitati a la Big, la trecere de pieton ce asfalt s-a tras, mai mare bataie de joc nici nu se poate. Macar pe ultima suta de metri arata oamenilor care te-au ales ca faci lucruri calitative.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.