Actualitate

Șantierele școlare, verificate de prefect. Ovidiu Frenț s-a întâlnit și cu medicii

(FOTO) Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, și inspectorul şcolar general Camelia Tabără au făcut o serie de verificări ale proiectelor cu fonduri europene derulate de unităţile şcolare şi aflate în risc de neimplementare.

La această acţiune au participat directorii unităţilor şcolare, şefii de şantiere şi primarii unităţilor administrativ teritoriale pe raza cărora se derulează proiectele vizate.

Au fost vizitate şi verificate şantierele: Liceului Tehnologic ”Ion Căian Românul” din localitatea Căianu Mic, Şcoala Gimnazială Dobric, Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Beclean, Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa.

”În urma verificărilor s-a constatat că implementarea proiectelor este realizată în proporţie de 70-90%. S-au primit asigurări, atât din partea autorităţilor publice locale, cât şi a executanţilor lucrărilor, că proiectele vor fi realizate până cel târziu în luna iunie 2016 – întârzierile în execuţie având drept cauze modificări obiective ale proiectelor făcute în timpul implementării şi nu lipsa fondurilor sau a forţei de muncă necesare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

1 frent vizita santiere scoli 2 frent vizita santiere scoli 3 frent vizita santiere scoli 4 frent vizita santiere scoli

În urma acţiunilor de protest ale medicilor de familie începute la nivel naţional în 21 martie, prefectul Ovidiu Frenţ a invitat la sediul instituţiei reprezentanţii medicilor de familie din Bistriţa-Năsăud: din partea Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Bistriţa-Năsăud, dr. Niculai Dumitru – preşedinte şi dr. Tănase Otilia – secretar, precum şi reprezentantul Patronatului Medicilor de Familie din Bistriţa-Năsăud, dr. Gabriel Munteanu. La întâlnire au participat şi Camelia Ilişuan, preşedinte-director al CJAS şi Anca Andriţoiu – director executiv al DSP Bistriţa-Năsăud.

1 frent mediciReprezentanţii medicilor de familie au punctat principalele probleme cu care se confruntămedicii de 2 frent medicifamilie pe plan local, venind în acest sens şi cu propuneri pentru rezolvarea acestora: ”finanţarea insuficientă a activităţii medicilor de familie din bugetul de stat;- contractul-cadru cu CJAS;- aplicarea prevederilor noului Cod fiscal în activitatea cabinetelor private ale medicilor de familie;- problema „Pacientul 21” – decontarea serviciilor medicale pentru o medie de doar 20 de pacienţi/zi;- colaborarea deficitară cu primăriile;- instabilitatea legislativă în domeniul sanitar;- funcţionarea greoaie a sistemului informatic dedicat deţinătorilor de carduri de sănătate;- situaţia centrelor de permanenţă de pe raza judeţului”.

”Pe întreaga durată a discuţiilor, prefectul a recunoscut importanţa activităţii medicilor defamilie şi necesitatea ca aceştia să fie susţinuţi pentru a oferi cetăţenilor servicii medicale de cea mai bună calitate, menţinerea stării de sănătate a populaţiei fiind o condiţie esenţială în dezvoltarea economică şi socială a judeţului nostru. În acest sens, Instituţia prefectului va transmite Ministerului Sănătăţii toate nemulţumirile exprimate de către reprezentanţii acestora, împreună cu propunerile pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii specifice a acestora şi a sistemului de sănătate publică în general”, se arată într-un comunicat.

3 comentarii

  • pe director il doare unde tine mainile de ce vorbesc aia!
    primaru ii numara prefectului pe degete unde a mai amplasat cate un ou…
    constructorul joaca sotron …
    si doamna de la investitii…il intreaba pe prefect….unde te-ai tuns ultima oara?

  • Mai intii era vorba de program normal si mutare in 1 martie, pe urma 15 martie si acum linistea totala. Performanta?

  • Dar in poza mai apare o doamna, cu o turrbina neagra, este patroana lucrarii ?
    Este singura pe care o framanta lucrarea, vad ca sta cu gura deschisa si inghite povestile primarului !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.