Actualitate Recomandări

Jean Pădureanu la 80 de ani: ”Rămân optimist!”. Ce își dorește ”Lordul”

(FOTO-VIDEO) Fostul președinte al clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, cetățean de onoare al municipiului, a împlinit în 22 martie venerabila vârstă de 80 de ani. Rămâne cel mai longeviv conducător din fotbalul românesc, record care cu greu va putea fi bătut.

De ziua sa, Timp Online i-a făcut o vizită acasă pentru a-i ura ”La mulți ani!”, ocazie cu care a ieșit următorul interviu:

Jean Pădureanu la 80 de aniJean Pădureanu a împlinit 80 de ani. Bistrița, 22.03.2016

Posted by Timp Online on 22 Martie 2016

Cum vă simțiți la 80 de ani?

Ca nou născut (râde). Mă mai dor diferite părți ale corpului, din cauza căzăturii aceleia. În rest, sunt bine. Viața are și bune, și rele.

De fotbal, de stadion vă e dor?

Sunt mereu cu fotbalul în gură. Am ținut permanent legătura cu cei din fotbalul bistrițean. Am mai mers și la stadion. Plus că nu scap nimic din ce se dă la TV, urmăresc meciurile. Cred că până la urmă Steaua va lua campionatul. Sigur că îmi e dor de fotbalul mare.

Ce părere aveți despre situația în care se află fotbalul bistrițean?

Păcat că a decăzut, au apărut problemele financiare, dar să sperăm că lucrurile se vor îndrepta. Situația este care este, în viață sunt urcușuri și coborâșuri. Dacă se dorește, se poate ajunge din nou sus. Sunt optimist că în fiecare an se poate urca o treaptă. Eu cred că Bistrița este dornică de fotbal. Când am venit la Bistrița în anii ’50 situația era oarecum asemănătoare, an de an am urcat și am ajuns să jucăm și în cupele europene. Poate vom ajunge iar unde am fost. Rămân optimist!

Ați mai ținut legătura cu prietenii dvs. din fotbal Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Gheorghe Chivorchian?

Da, țin legătura, mi-au și trimis mici atenții unii dintre ei, Chivorchian, Dragomir… Vorbim și la telefon. Nu m-au uitat nici cei de la Liga Profesionistă de Fotbal, am avut relații foarte bune de colaborare. Sunt mereu în legătură cu foștii colegi de la club. Sunt aproape de ei și ei de mine. Vorbesc foarte des și cu Florin Halagian.

Ce vă doriți la această vârstă?

Să fiu sănătos și orașul să fie mai aproape de fotbal, fără acest sprijin nu poate avea succes.

1 jean padureanu 80 de ani 2 jean padureanu 80 de ani 3 jean padureanu 80 de ani 4 jean padureanu 80 de ani

Componenții echipei Gloria Junior, condusă de Cristian Stanciu și antrenată de Gabriel Cârstea, au fost printre primii care au mers să-i ureze ”La mulți ani” lui Jean Pădureanu.gloria junior jean padureanu 80

”Împreună cu băieții am fost să-l felicităm pe „Nea Jean”. Cu aceeași ocazie l-am invitat pe „Preşedintele nostru” la meciul de sâmbătă 26 martie, ora 14.00, dintre Gloria Progresul și FC Municipal Baia Mare, ce va avea loc pe Stadionul „Jean Pădureanu” – Terenul II (scor în tur 1-1)”, au scris ei pe Facebook.

”Lordul”

Jean Pădureanu s-a născut în 22 martie 1936 la Băilești, jud. Dolj. Ca jucător, a evoluat la Băilești, în Craiova la 7 Noiembrie și Universitatea, în București la CCA-Steaua și la Gloria Bistrița, unde în perioada 1958-1970 a fost unul dintre componenții de bază ai echipei.

Din 1964, când era încă jucător activ, a devenit vicepreședinte al clubului bistrițean, preluând între timp funcția de președinte. Sub comanda sa, echipa a obținut cele mai mari performanțe din istoria clubului: promovarea în prima divizie în 1990 și prezența neîntreruptă pe prima scenă a fotbalului românesc timp de 21 de ani (cea mai bună clasare în anul 2003, locul 3), câștigarea Cupei României în 1994, încă o finală în 1996, participări în cupele europene. În 1994 a primit titlul de cetățean de onoare al Bistriței. În toamna anului 1995 a devenit președinte al grupării Rapid București, revenind la Gloria în 1997.

În 22 ianuarie 2013, Adunarea Generală a ACF Gloria a decis ca stadionul să se numească ”Jean Pădureanu”, în semn de apreciere a activității sale. Jean Pădureanu s-a retras oficial în 3 mai 2013, în cadrul unei festivități care a avut loc pe stadionul ce îi poartă numele. În perioada în care a fost închis, clubul pe care l-a condus, ACF Gloria 1922 Bistrița, a intrat în faliment și a fost dezafiliat de FRF.

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS