Social

Șapte bistrițeni au renunțat la cetățenia română. S-a dublat și numărul celor stabiliți în străinătate

Numărul locuitorilor din județ care s-au mutat în străinătate s-a dublat în ultimul an comparativ cu precedentul, potrivit datelor Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Bistriţa-Năsăud. Astfel, dacă în 2020 au solicitat schimbarea domiciliului 317, în 2021 s-a ajuns la 560.

Potrivit sursei citate, tot anul trecut șapte conjudețeni au renunțat la cetățenia română și alți trei au depus cereri să o redobândească.

În cursul anului 2021 s-au înregistrat 9.808 acte şi fapte de stare civilă la oficiile de stare civilă din cadrul județului Bistrița-Năsăud, din care 3.611 acte de naştere, 1.734 de acte de căsătorie şi 4.463 de acte de deces. Au fost eliberate 17.820 de certificate de stare civilă, din care 8.789 de certificate de naștere, 2.961 de certificate de căsătorie şi 6.070 de certificate de deces.

Tot anul trecut, au fost 32 de solicitări pentru schimbarea numelui/prenumelui pe cale administrativă, pentru care s-au întocmit referate cu propunerea de aprobare a cererilor.

A fost verificată activitatea de stare civilă din 13 unități administrativ-teritoriale de pe raza județului, din 9 comune, 3 oraşe şi un municipiu. S-au verificat 11.851 de acte de stare civilă şi documentele primare care au stat la baza întocmirii acestora: 6.344 de acte de naştere, 1.219 acte de căsătorie şi 4.288 de acte de deces.

Etichete

11 comentarii

 • După ce prosti face în oraș actuala administrație nu mai miră pe nimeni că Bistrițenii își iau lumea în cap și pleacă în lume. Vezi ultimul pocinog cu masacrarea copacilor de pe Andrei Mureșanu urmează Pădurea Codrișor.
  Turc spunea că Bistrița va deveni un magnet pentru locuitorii din județele învecinate, am râs bine și atunci. Majoritatea celor care locuiesc pe str. Tărpiului și zona Dalas vor pleca de acolo în mod sigur dacă se ajunge să se pună în practică nebunia cu pasajul subteran.

  • Bistrița nu are nici măcar un Mall toate județele din lângă noi au unele chiar mai multe Mall-uri , atunci mai are rost să vorbim despre gradul de dezvoltare a orașului.

 • Am crezut cā o să fie bine!
  Dragnea a pierdut alegerile Europarlamentare iar Dănăilă le-a pierdut pe cele Prezidențiale,
  Alegerile Parlamentare au fost câștigate de către UNIIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA, PNL și UDMR, iar România era pe drumul cel bun, al dezvoltării, al reformelor al prosperității.
  Urma sa curgă “lapte și miere” , iar romanii din străinătate, poate că s-ar fi întors in Romania.

  Dar in contextul politic actual, fără USR in Guvern, și cu alianța PSD + trădătorii PNL la putere, nu cred ca ar fi o decizie înțeleapta sa te întorci in Romania.
  Iar daca te întorci, sa trăiești undeva la țara, izolat, intr-o bulă, în regatul tău imaginar, sa nu ai de-a face cu politicienii romani, cu fabricile si salariul minim, cu facturile, cu troleibuzele cu locurile de parcare etc.
  Parca era o familie care s-a întors din Spania si trăiesc prin munți,pe lângă Feldru? el e scriitor ea dă lecții de dans Isi văd de viața lor, departe de “Romania politicienilor”.

  • O viziune occidentală Adrian C.
   Bravo.
   Au fost fapte, se simțeau schimbări!!!!

  • Au vrut să plece mai mulți afară dar că datorită digitalizari PNL să obți un amărât de pasaport nu te poți programa numai în iunie iar dacă vrei să-l iei de afară prima dată in care te poți face progamarea este în Decembrie !!!!!!!! Pe bune !!!!!!!!
   Bine că puteți să aveți salari și pensi nesimțite dar nici măcar niste amărâte de pașapoarte nu sunteți în stare să faceti putori nerusinate !

  • Distinsul neurochirurg Leon Danaila nu a pierdut competitia de la prezidentiale , prin simplu fapt ca dansul nu a participat . Ca competitorul lui Iohanis -somnorila- a fos Dancila e cu totul altceva . Ar trebui sa va cereti scuze distinsului profesor Leon Danaila !

 • Ar trebui sa plecam toti care activam in domeniul privat ,sa i lasam pe bujetari,speciali, esentiali ,politruci si lingaii lor sa se fure intre ei .

 • In țara asta ,constitutional e ciorditul privilegiike obtinute in urma cardasiei in mafia politia de stat.In rest totul e neconstitutional

 • Unele state nu permit dubla cetățenie!
  Ca sa devii cetățean al statului respectiv, trebuie sa renunți la cetățenia pe care o ai in prezent!
  E destul de complicat și singurul beneficiu este că ai drept de vot la alegerile parlamentare din țara respectivă.

  • @Dezamagitul
   Eu am locuit in Danemarca 20 de ani, și nu am avut cetățenie daneza, tocmai pt că ar fi trebuit să renunț la cetățenia romană.
   Dar când am văzut lista de instituții fin Bistrița pe care ar trebui sa le contactez, pt a renunța la cetățenie, n-am dat bătut. Nu am de gând sa imi petrec concediul de odihna stand la coada pe la diferite instituții publice, doar pt a avea drept de vot la alegerile parlamentare fin Danemarca. In rest am drepturi egale cu cetățenii danezi, pot merge in concediu oriunde n lume si am drept de vot la alegerile locale.
   Ntre timp au modificat legea, si au permis dubla cetățenie, asa ca eu acum am doua Pașapoarte.
   Oare ce pașaport sa arat când trec frontiera la intrarea prin vama Aeroportului Cluj Napoca?
   Vred ca ar fi penibil sa le arat pașaportul danez.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS