Social

Șapte noi semne de intrare în județ, gata până la finalul anului

FOTO Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a mers împreună cu reprezentantul constructorului desemnat în urma procedurii de achiziție publică și cu primarii comunelor Teaca, Milaș, Monor și Tiha Bârgăului la locul de amplasare a semnelor de intrare în Bistrița-Năsăud.

”Până acum a fost amplasat și recepționat un semn de intrare, în comuna Romuli pe DN 17 C, și acum este într-un stadiu avansat construcția celui de la intrarea din județul Cluj, pe DN 17, la Ciceu Mihăești. Am primit asigurări din partea constructorului că va începe lucrul în cele patru locații stabilite și că până la jumătatea lunii septembrie vom avea finalizate semnele de intrare din Pasul Tihuța, cel din Ciceu Mihăești și cel din Teaca, iar până la finalul toamnei pe cele de la Milaș, Monor, Târlișua și Chiochiș”, a precizat pe Facebook președintele CJ.

În bugetul judeţean pe anul în curs, CJ Bistriţa-Năsăud a repartizat 500.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a semnelor de intrare în judeţ model pană de păun.

2 radu moldovan vizita semne aug 15 4 radu moldovan vizita semne aug 15 6 radu moldovan vizita semne aug 15 7 radu moldovan vizita semne aug 15

În noiembrie anul trecut, CJ a inaugurat primul nou semn de intrare în judeţ, amplasat pe DN 17 C, în Dealul Ştefăniţei, la limita cu judeţul Maramureş. Pe poarta de intrare – prototip apar steagul României, stema judeţului, dar şi inscripţia ”Nimic fără Dumnezeu”.

Celelalte 11 vor fi realizate în următoarele locaţii: pe DN 17 la limita cu jud. Cluj, DN 17 la limita cu jud. Suceava, DN 15 A la limita cu jud. Mureş, DN 17 D la limita cu jud. Suceava, DJ 151 la limita cu jud. Mureş, DJ 154 la limita cu jud. Mureş, DJ 154 B la limita cu jud. Mureş, DJ 173 la limita cu jud. Mureş, DJ 171 la limita cu jud. Maramureş, DJ 172 A la limita cu jud. Cluj şi DJ 172 F la limita cu jud. Cluj.

Anul trecut au fost alocaţi 408.492 lei (circa 93.000 de euro) pentru realizarea semnelor de intrare în judeţ.

CJ a decis în aprilie 2013 că varianta care are ca element principal pana de păun, premiul II (arhitect Ioan Donea) la concursul de proiecte ”Semn de intrare în Bistriţa-Năsăud”, va fi pusă în practică şi amplasată la limita de judeţ, ca poartă de intrare.

CJ a considerat că această modalitate, de stabilire a celor mai frumoase semne în urma unui concurs şi apoi de desemnare în plen a celui mai bun model, este cea mai indicată pentru alegerea unui semn care să înlocuiască vechile indicatoare de intrare în judeţ, în prezent degradate. ”Datorită faptului că judeţul Bistriţa-Năsăud este tranzitat de unul dintre cele mai circulate 10 drumuri din România (DN 17), care face legătura dintre Moldova şi Ardeal, este de o reală importanţă pentru turismul local identificarea unui element distinctiv al judeţului”, a fost punctul de plecare al proiectului ”Semn de intrare în judeţul Bistriţa-Năsăud”.

8 radu moldovan vizita semne aug 15 9 radu moldovan vizita semne aug 15 1 radu moldovan vizita semne aug 15 3 radu moldovan vizita semne 15 aug

4 comentarii

  • Vai cine a mai ajuns sa conduca un judet, uitati-va la el
    ce indicatii pretioase da. Sa razi, sa te prapadesti. Ce pregatire are unul ca asta care ii tot cu ochii la furat….un obicei de pe vremea cand era chelner. 3 ani in care a facut semne la intrarea in judet, va dati seama cate realizari. Mergi acasa si culca-te ca ai obosit de atata munca…domnule chelner.

  • Mai Zorro , ce ai cu omul ? El nu gandeste dar stie gesticula . Pardon , sa dea din maini . Trebuie sa-i explic pe intelesul lui ca altfel ma da in judecata ca l-am calomniat cu gesticulatul . 80% dintre politicieni sunt oligofreni . Abia au terminat 8 clase pe bune si dupa aia au facut licee la fara frecventa si facultati la distanta .

  • Am crezut ca este gata pana la toamna astuparea GROPCILOR din carosabil, dar asa este, mult mai important sunt semnele noi, care ne arata ca intram in alta lume.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.