Cinci licee, o școală profesională și un grup de acțiune locală din Bistrița-Năsăud au primit deja vestea că vor fi finanțate cu câte 2,4 milioane de lei pentru a organiza stagii de practică pentru elevii din învățământul profesional și tehnic. Aceste unități de învățământ apar pe lista intermediară a proiectelor aprobate în etapa de evaluare tehnică și financiară calitativă.
Banii sunt alocați pentru creșterea accesibilității, atractivității și calității învățământului profesional și tehnic, respectiv adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din ÎPT – Stagii de practică pentru elevi în regiuni mai puțin dezvoltate. Iată lista proiectelor din județ care au fost aprobate.
- Asociația Grupul de Acțiune Locală Lider Bistrița-Năsăud – Stagii de practică pentru elevii din județul Bistrița-Năsăud
- Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița – ”Învățăm să muncim”
- Liceul Tehnologic ”Florian Porcius Rodna” – ”Practică eficientă, absolvenți valoroși!”
- Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița – ”Drag de meseria mea”
- Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – ”Meseria face diferența!”
- Liceul Tehnologic Telciu – ”4Coonect”
- Școala Profesională Specială ”Sfânta Maria” – ”Parteneriate educaționale pentru elevi: proiectul de practică”
Banii provin din Fondul social european Plus (FSE+), principalul instrument al Uniunii Europene pentru investiții în oameni și sprijinirea punerii în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale.
Apelul ”Adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din învățământul profesional și tehnic – Stagii de practică pentru elevi” dispune, la nivel național, de un buget total de 102,37 milioane de euro pentru sprijinirea a 40.000 de elevi din învățământul profesional, tehnic și dual pentru a participa la programe de pregătire practică.
Sunt finanțate proiecte cu o valoarea minimă eligibilă a unui este de 201.000 euro atât pentru regiunile mai puțin dezvoltate cât și pentru regiunea București Ilfov, valoarea maximă eligibilă a unui proiect fiind de 500.000 euro.
Beneficiari eligibili sunt unități școlare din învățământul profesional și tehnic, precum și inspectoratele școlare, iar printre activitățile eligibile se numără derulare stagiilor de practică pentru elevi și implementarea programelor de dezvoltare a competențelor antreprenoriale ale elevilor, inclusiv competențe antreprenoriale verzi.
Ghidul solicitantului poate fi consultat AICI.
Adaugă comentariu