(FOTO) Anul acesta, pe 7 iulie, s-a împlinit un an de când a fost inaugurat Centrul Misionar de Tineret ”Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi. La aniversare, au fost organizate o serie de manifestări la care a luat parte şi IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuț. Nu au lipsit primarul orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț și deputatul Daniel Suciu.
Ziua de joi 7 iulie a început cu Sfânta Liturghie oficiată în Biserica cu hramul ”Schimbarea la Față” din stațiune, urmată de o slujbă de pomenire a pr. Ioan Bunea, care dă numele centrului, săvârşită de IPS Andrei şi preoții prezenți, în frunte cu protopopul Năsăudului, Ioan Dâmbu, după care, în sala multifuncțională a Centrului de tineret, a fost evocată personalitatea lui Ioan Bunea. Au vorbit despre viața și activitatea acestuia Bunea IPS Andrei, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, pr. protopop Ioan Dâmbu şi un tânăr teolog, Ionuț Chira, care pregăteşte o lucrare de doctorat pe acest subiect.
Seria de manifestări s-a încheiat cu un spectacol susținut de tineri din Sîngeorz-Băi, dar şi de tinerii prezenți în această perioadă în tabără.
”Deja a trecut un an de la înființarea Centrului de Tineret de la Sîngeorz-Băi! Am avut bucuria să particip la un eveniment dedicat personalității preotului profesor Ioan Bunea și proiectelor de viitor pentru acest centru. Până acum, peste 1.800 de suflete i-au trecut pragul și sunt convins că fiecare dintre ei au plecat în viață cu o altă încărcătură spirituală! Despre copii și tineri toată lumea vorbește și spune că sunt o prioritate, dar din păcate, de cele mai multe ori se rămâne la stadiul de discuție. Mă bucur că am avut în Mitropolia Clujului un partener serios alături de care am dezvoltat acest proiect unic în România și vă spun în premieră că nu ne vom opri aici pentru că avem deja un alt proiect important care va fi dat publicității în curând” – Radu Moldovan.
”1 an de la inaugurarea Centrului de Tineret de la Sîngeorz Băi. Dacă oferim tinerilor un sistem de valori într-un mod organizat și atractiv, aceștia îl vor asimila prin dorința naturală umană de a fi mai bun. Centrul misionar de Tineret de la Sîngeorz Băi face acest lucru de un an, peste 1.800 de copii și tineri completându-și formarea culturală, socială și spirituală în taberele organizate aici. Felicitări părintelui-inspector Tudor Mudure, părintelui-director Paul Gavriloaie, personalului și voluntarilor din cadrul Centrului ”Pr. Ioan Bunea” și mai ales celor care au înființat acest centru-școală: Consiliul Județean Bistriţa-Năsăud și Mitropolia Clujului” – Ovidiu Frenț.
Ansamblul cuprinde două corpuri unite printr-o pasarelă la al doilea nivel, iar parterul este compartimentat astfel: corpul A – zona de primire, bucătarie cu spaţiile anexe, depozite, sală de mese, grupuri sanitare şi circulaţii verticale, corpul B – sală multifuncţională cu foaier, birou şi spaţii anexe, bibliotecă dotată cu 1.500 de cărţi şi aparatură modernă (laptop, videoproiector, multifuncţională, sistem audio, etc). Mansardele sunt constituite exclusiv din locuri de cazare, camerele cu grupuri sanitare proprii, 2-4 persoane/cameră, însumând un total de 70 de locuri de cazare. În cadrulcentrului funcționează și Biblioteca ”Sf. Ioan Iacob”, filială a Bibliotecii Județene. Specificul acestui centru este de a organiza şi susţine tabere şi activităţi cu şi pentru tineri, însă există disponibilitatea de a organiza şi alte activităţi de către Asociaţii şi ONG-uri.
În data de 26 aprilie 2012, IPS Andrei a pus, la Sîngeorz-Băi, piatra de temelie a Centrului Misionar de Tineret ”Ioan Bunea”. Lucrările propriu-zise au început în noiembrie 2012, construcţia durând mai puţin de trei ani. O parte din bani au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Pentru strângerea de fonduri au fost organizate la Bistrița trei concerte caritabile intitulate ”Dă Doamne la lume bine!” și două dineuri caritabile. Investiția a fost de aproximativ 3 milioane de lei.
Foto: Facebook
Nici o sarbatoare fara andrecut…
SI CELALALT,OARE MAI POT?