Politică

Săsărman: Şeful CJ îşi arată muşchii. Urîte: Am rămas interzis. Coman: Bătaie de joc

După alocarea banilor către primării, consilierii judeţeni ai PDL şi PNL au criticat felul ”strigător la cer” în care executivul Consiliului Judeţean a repartizat suma de 1,6 milioane lei: ”lipsă de seriozitate, demnitate şi fair-play”, ”discriminare”, ”tulburare şi răzbunare a preşedintelui CJ Radu Moldovan”.

Eugen Curteanu: ”Se întâmplă nişte lucruri strigătoare la cer. Minciuna are picioare scurte, ne delimităm de modul de a face politică al actualului Guvern. Repercusiunile votului de duminică se văd la Consiliul Judeţean. Preşedintele CJ vine în faţa cetăţenilor cu un proiect prin care distribuie discriminatoriu nişte sume şi aşa puţine venite de la bugetul de stat. E limpede că sumele au fost distribuite în acele comune unde Victor Ponta a avut peste 50%. Din păcate, în CJ nu se face administraţie, ci politică, banii sunt repartizaţi pe criterii strict politice. Există dispreţ total al executivlui CJ faţă de consilierii judeţeni, care ar trebui informaţi înainte de a decide, convocarea s-a făcut de pe o zi pe alta, iar materialele au fost date cu întârziere. Adresa din partea Finaneţelor a venit în 6 octombrie. Ce a făcut preşedintele CJ până acum? Evident, campanie electorală, treburile judeţului au putut să aştepte. Lucrul acesta e condamnabil, nu aşa se face administraţie, ci punând pe primul plan interesul cetăţeanului, dincolo de orice ingerinţe politice. Sunt evidente discrepanţa şi dezechilibrul din proiect, nu trebuie să faci fond de premiere pentru primarii obedienţi. Referitor la cei doi consilieri care şi-au pierdu calitatea d meembru PNL, CJ e în profundă ilegalitate în momentul de faţă, fiecare proiect e lovit de o potenţială nulitate. Demersurile noastre – acţiune în contencios şi sesizarea organelor statului, pentru că acolo se dau nişte bani unor oameni care nu au calitatea de consilieri, cu atât mai mult de vicepreşedinte al CJ”.

Florin Urîte: ”Noi insistăm pe criterii, există nişte priorităţi în judeţ. Trebuie să conclucrăm cât mai mult puterea cu opoziţia, e vorba de interesul judeţului, al cetăţenilor. Trag din nou un semnal de alarmă că dacă vrem binele judeţului trebuie să vedem ce proiecte europene mai putem închide, ce cofinanţări ar mai trebui, să ne suprapunem peste acea strategie de dezvoltare. Este un câştigător şi cel care poate să accepte înfrângerea, să fiu chemat în regim de urgenţă ca să văd că e fond de premiere pentru zonele unde a câştigat PSD…mi se pare o chestiune lipsită de demnitate şi seriozitate la nivelul CJ. M-aş fi bucurat să se dea la şcoli nişte calculatoare, cărţi, ceva. Am rămas interzis. Nici din punct de vedere politic nu cred că e corect să premieze cu bani de la bugetul de stat, e ceva ieşit din comun. Asta nu este normalitate, asta nu înseamnă că ştii să accepţi înfrângerea, să pui atâta patos mi se pare greşit şi din punct de vedere politic, cred că ar fi dat mult mai bine o investiţie în alte priorităţi”.

Monica Săsărman: ”Am crezut că am intrat în România lucrului bine făcut. La nivelul CJ am avut mereu o atitudine constructivă, dar ni s-a demonstrat că în CJ nu se doreşte un lucru bine făcut. Nici măcar nu au fost interesaţi de acest proiect şi de modul cum s-au împărţit banii. E o lipsă de fair-play. Este răzbunarea politică a preşedintelui CJ Radu Moldovan, care nu se împacă cu ideea că Victor Ponta a pierdut alegerile. Tulburarea domnului preşedinte a fost atât de mare încât şi răzbunarea a fost una pe măsură. Cum să laşi comunităţi de pe Valea Bârgăului sau Valea Şieului fără surse de finanţare? Noi am propus nişte sume pentru toate comunele, dar s-a ales ca acest CJ să fie o masă de manevră a celor preocupaţi de propriul interes şi de a-şi arăta doar muşchii în administraţie. Dacă prteşedintele CJ nu înţelege că este preşedintele tuturor celor din judeţ, ar trebui să plece acasă şi lase locul unui act administrativ eficient. Dezaprob total ce s-a întâmplat şi nu este prima manifestare de acest fel a celor care conduc CJ. Reamintesc că nu s-a dorit clarificarea situaţiei vicepreşedintelui CJ Dorin Popescu şi a doamnei Mirela Cârcu, atunci când am cerut încetarea mandatelor. Cu certitudine, în CJ există derapaje grave de la tot ce înseamnă act administrativ. Pe masa CJ existau dovezile privind încetarea calităţii de membru PNL, trebuia constatată încetarea mandatelor, dar nu se vrea, sunt protejaţi, nu am înţeles de ce. Eexecutivul CJ, prin acest refuz, încalcă legea, pentru unii e mumă, pentru alţii ciumă. Se acţionează discriminatoriu, la domnul Ştefan Todea lucrurile au fost atât de operative că nu am cuvinte. Domnul Todea a câştigat procesul împotriva PP-DD, instanţa considerând nelegală hotărârea de excludere din partyid, deci cred că are şanse să revină în calitatea de consilier judeţean”.

Gabriela Montoiu: ”În 16 noiembrie s-a dat un semnal pentru toată clasa politică, românii doresc un alt fel de abordare a politicii. Sper că acest moment va fi luat în calcul ca o lecţie istorică pentru toată lumea. Sper ca şi la Consiliul Judeţean să fie luată în calcul această lecţie. Noi am încercat ca deciziile puse pe masa discuţiilor să ducă la egalitate din punctul de vedere al felului în care banul public ajunge la comunităţile din judeţul nostru. Să începem să ne comportăm altfel”.

Samuel Coman: ”Cetăţenii nu îşi mai urmează liderii care fac traseism de la un partid la altul, nu mai urmează primarii care au interese persoanele şi cred că tot la jumătate de mandat trebuie să plece la alt partid. Fostul USL era foarte supărat de vechile repartizări, aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în CJ. Uite că domnul preşedinte continuă tocmai ce nu i-a plăcut în trecut. Nu se poate să spui ceva când eşti în opoziţie şi când eşti la putere să faci acelaşi lucru. Am vorbit şi cu consilieri PSD, unii erau împotriva unei astfel de repartizări, dar numai la colţuri, când e vorba să votezi, votezi cum zice partidul. Eu sper ca acei consilieri să îşi spună punctul de vedere, şi acolo sunt oameni care gândesc, care vor să facă o politică pozitivă. E bătaie de joc ce se întâmplă la CJ, ne pare rău că se continuă cu o astfel de politică”.

11 comentarii

 • Bistrita-Nasaud: Consiliul Judetean a impartit marti 1,6 milioane de lei comunelor care l-au votat pe Victor Ponta​
  Bistriţa-Năsăud votează pe Klau Iohannis cu aproape 70%
  Puie Monta!
  Puie Moldovan!
  Puie PSD!
  Mă pi* pe ea de mită electorală!
  Să v-o băgaţi în c*r!

 • Hai Coman sa iti spun ce inseamna bataie de joc: sa vorbesti doar din dorinta de a te certa, sa-i jignesti pe cei fara ajutorul carora nu ai fi ajuns consilier judetean, sa faci campanie pentru tine cu copii scosi din timpul orelor de scoala, cu copii de 14 ani, sa duci in campanie fata in luna a 7-a si sa o trimiti pe coclauri si sa nu iti pese ca urmatorul drum al ei a fost la urgente…si multe altele. Te rog, ca si om care stie ce ai facut, sa nu mai ti lectii de moralitate…

 • Alianța a fost o alianță electorală. Reveniti pana nu vor fi schimbări la siglele ce va reprezintă . Su nu S-au terminat alegerile ?

 • Monica Sasarman mai are tupeul sa se prezinte in prezidiu, dupa circul pe care l-a facut??? Nu pot sa cred ca toata povestea ei penibila, s-a si uitat, s-a sters cu buretele… Dar, asta e! Combate bine!

 • Au o personalitate toti de la masa….sunt socata de felul in care vorbesc si de reactiile lor. Doamna Montoiu e mai retinuta dar ceilalti se dau in spectacol cand au ocazia! De fapt nu ma mir, la ce presedinte au sustinut..

 • Daca s ar fi impartit in mod egal suma, fiecare primarie asfalta 50 de metri de drum. Era o super treaba…ce solutie buna au gasit distinsii domni

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.