Social

Şase lupi fac prăpăd la Pintic. Animalele flămânde atacă turmele ziua în amiaza mare

(FOTO) Şase lupi fac prăpăd prin turmele de la Pintic, sat din comuna Teaca. Animalele sunt atât de flămânde încât atacă ziua în amiaza mare, iar ciobanii nu se pot apăra. Oamenii sunt disperaţi şi au cerut ajutorul vânătorilor, însă degeaba. Lupul nu poate fi împuşcat, fiind ocrotit de lege.

Fotografii cu oi sfâşiate de lupi au apărut pe Facebook, ciobanii plângându-se că, în zona satului Pintic, lupii s-au înmulţit şi au devenit extrem de agresivi, atacând inclusiv ziua în amiaza mare. Câinii ciobăneşti nu le pot face faţă, iar vânătorii nu au nici ei cum să intervină lupii fiind ocrotiţi de lege.

Contactat de Timp Online, Gheorge Buga de la Asociaţia de vânătoare „Acvila” Teaca, a declarat că şttie despre situaţie: „Din ce îmi spun ciobanii, sunt şase lupi care atacă dimineaţa, după-amiaza, noaptea. Din păcate, noi nu putem face nimic. Eu le-am spus că depună la Primăria Teaca o solicitare de despăgubire, iar primăria are obligaţia să anunţe Agenţia pentru Protecţia Mediului care, în 24 de ore, face evaluarea pagubelor, iar ei pot fi despăgubiţi. Nu ştiu dacă au depus solicitare la primărie. Au mai fost pagube făcute de lupi, dar aşa cum sunt cele de acum din zona Pinticiului nu au mai fost de multă vreme. Din câte mi s-a spus a fost atacată turma satului”.

Potrivit ultimei evaluări, în zona Tecii au fost văzuţi patru lupi, ceea ce înseamnă că haita care atacă acum a venit din altă parte.

16 comentarii

 • pai ar fi bine sa faca trântorii aia din casa poporului ceva amendamente la lege si sa treaca acolo la animale ocrotite de lege si pe oamenii care-i voteaza.
  ca banuiesc ca asta urmeaza sa citim cât de repede, ca vreun satean a fost mâncat de lupi….

 • Scaderea septelului de caprioare si ciute e una din cauze (au disparut ca prin minune in ceaun si pe peretii cabanelor kitch). Alta este natura, firescul. Dar apologetii impuscaturilor o sa sara in sus, „v-am zis noi, idiotilor manipulati de WWF!”

 • Dacă investesti banii la bursă, probabil că 90% dintre actiuni vor creste iar 10% dintre ele iti vor aduce pierderi.
  Dacă ai o pensiune turistică, vei avea clienti când este vreme bună, iar când plouă oamenii vor sta acasă.
  Dacă ai o companie de asigurări, 90% dintre masinile asigurate nu vor fi implicate in accidente, iar pe 10% dintre automobilisti trebuie să îi despăgubesti.
  Mi se pare normal ca dacă ai 300 de oi, să vină lupii si să îti mananca 30 de oi. Îti rămân 270 de oi iar pretul cărnii de oaie este invers oroportional cu oferta. Daca este criza de carne de oaie pretul creste, daca este prea multa carne pe piată pretul scade.
  Romania are o faună de invidiat iar noi avem datoria să o lasam mostenure urmasilor nostri.

  • Oamenii chiar au probleme pentru ca le sunt omorate animalele si dumneavoastră dle Adrian spuneti ca ii mai scumpa carnea daca rămâne cu mai putine oi. Si daca are 30 si ii sunt toate omorate, atunci ce castig mai rămâne? Ganditiva înainte sa comentati asa fără nici un sens

 • Intervenţia asupra singurei legi, lăsate de Dumnezeu pentru funcţionarea perfectă a lumii, produce o perturbare a echilibrului perfect, a ordinii create din haosul de dinaintea „creaţiei”. Rugaţi-vă să vă ajute în ceea ce întreprindeţi spre repararea stricăciunilor provocate, pentru refacerea echilibrului!

 • Lupii astia sunt buni daca ar fi dusi in parlament si sa isi faca treaba acolo cand e reuniune parlamentara si sa ne scape de mincinosi si hoti… dar si la primaria bistrita cand se voteaza cheltuirea de bani cu dealul prostiei cu partia primarului

 • Cu aceeasi situatie ne-am cofruntat si la viile-teci asta vara ..in jur de 10 capete am fost pagubit. Acelasi raspuns” Lupi sunt protejati de lege”!

 • Un hârjob din Bihor a împușcat ieri, mortal, un om la o partidă de vânătoare. La fel, niște hârjoabe au omorât aseară două persoane în apropiere de Târgoviște. De vină sunt urșii, de vină sunt lupii. Hârjoabele, niciodată nu.

  • Când ești prost de mic când ești mare Numa fluieri….ma dobitoci care comentați aiurea duceți-vă voi de hrana la lupi ursi etc…as vrea sa meargă un dobitoc ca voi sa i zică la un cioban când ia luat lupi 5-10 oi ca e normal și așa trebue și vezi cum îți da bietu om in cap direct,iel din asta își tine familia copiii și voi Spune-ți cai normal papagali dracului……..spânzurătoare ca 10-20 la 100 de oameni așa e normal după capu vostru de galbeni ce santeti…..

  • Noi nu comentăm aiurea că nu avem timp pentru așa ceva. Dar vă vânăm, orișiunde v-ați ascunde. Și la punct ochit, punct lovit. Păzea!

 • De cum zise Daea,
  ,,De azi mâncați oaia!”,
  Lupii auziră,
  Spre Pintic porniră,
  Şi-n amiaza mare,
  Pe ploaie sau soare
  Turma o-nconjoară
  Şi o sfâşiară,
  Lupii cei hapsâni
  Ce nu fug de câni.
  O, tu mioriță
  Cu lâna plăviță
  Şi capul plecat
  Ca mielu-nțărcat,
  Eu îți spun curat
  Că m-am săturat
  Să mai fiu trişat,
  Să mă tundă toți,
  Să fac bani la hoți.
  Eu te las cu bine,
  Plec în țări străine
  Chiar de nu-mi convine.
  Şi de-oi da de bine
  Te-oi chema la mine
  Că aici în țară
  Lupii-s o povară
  Nu se satură vreodată
  Chiar de mâncă turma toată.
  De le-ar lua mintea Domnul,
  Să-i apuce pe toți somnul,
  Să viseze că sunt miei,
  Să se mânce între ei!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.