Social

Șase pompieri din Sângeorz-Băi ajută la refacerea unei case din Poiana Ilvei care a ars într-un incendiu

(FOTO-VIDEO) Șase pompieri militari din Sângeorz-Băi au pus umărul la reconstruireaunei case din Poiana Ilvei, grav afectată de un incendiu izbucnit în data de 28 aprilie. Silviu, Marius, Viorel, Ioan, Artene, Alin au hotărât să meargă câteva zile să sprijine cele două familii care locuiau în ea și care au patru, respectiv trei membri.

”Cu sprijinul întregii comunități care s-a mobilizat prin punerea la dispoziție a materialelor de construcție necesare, pompierii sângeorzeni, pe lângă implicarea financiară, reconstruiec imobilul afectat de incendiu. Sunt pricepuți și inimoși și nu pot rămâne indiferenți la momentele grele ale semenilor”, informează ISU Bistrița-Năsăud printr-un comunicat.

Reamintim, în 28 aprilie, pompierii militari sîngeorzeni, sprijiniți de colegii de la Secția de Pompieri Năsăud și voluntarii de la SVSU Măgura Ilvei, dar și de foarte mulți săteni au sărit în sprijinul a două familii ale căror case (tip duplex) au fost afectate de un incendiu puternic, ce s-a întins pe o suprafață de aproximativ 600 mp, într-o gospodărie de pe raza localității Poiana Ilvei. Nu au fost înregistrate victime, au fost evacuate animalele din adăposturi, precum și trei butelii care puteau exploda în orice moment. De asemenea, au fost protejate vecinătățile, pentru că incendiul se manifesta cu violență în momentul sosirii echipajelor de intervenție.

”De-a lungul timpului, pompierii din ISU Bistrița-Năsăud au desfășurat mai multe acțiuni de voluntariat, multe dintre acestea la nivelul comunităților pe care le deservesc, în raioanele de intervenție ale subunităților. De această dată, vrem să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest demers și sunt o sursă de inspirație pentru noi toți!”, a transmis instituția.

Foto-Video: ISU Bistrița-Năsăud

5 comentarii

  • Era de dorit ca la lucrari sa participe si membrii familiilor afectate precum si rude , vecini , prieteni , consateni. Cinste celor sase . Despre restul ( „participantilor”) sa-si dea altii cu parerea.Eu ma abtin…

    • @Leo, în articol nu este precizat că DOAR pompierii lucrează pentru că toată comunitatea este implicată. Este un exemplu fain, de bună practică:). Gânduri bune și sănătate!

    • Sa ne uitam la filmulet: sa nu iasă ca în cazul steagurilor lui Caragiale. 🙂

  • #Marius Rus Probabil cand s-au facut pozele ceilalti s-au ascuns…In poza de grup se vad sase persoane iar in celelalte poze (cu cei ce lucreaza) par sa fie tot sase. (Daca n-am vazut eu bine) inseamna ca era tot satul . Scuze pentru greseala . Totusi asta a fost perceptia mea.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.